ADRIAN DENNIS Afp
BEZ IZNENAĐENJA U ENGLESKOJ

Potter je sjajno podigao Chelsea koji dominira i dok odmara igrače, Haaland zabija i kad ga ne ide

Chelsea je s 3:0 pobijedio Wolverhampton, dok je Manchester City s 4:0 slavio protiv Southamptona
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. listopad 2022. 18:05

Igrači Chelseaja će na uzvrat u Milan u Ligi prvaka doći naoružani optimizmom, jer su dobili i drugu utakmicu u nizu. Danas su nadigrali Wolverhampton (3:0). Podređeni gosti su u prvom poluvremenu odolijevali sve do treće minute sudačke nadoknade kada je Havertz zabio za 1:0. Početkom nastavka bje lijepo zabio za 2:0 i riješio pitanje pobjednika, jer gosti nisu uspijevali ni ozbiljnije ući u kazneni prostor domaćih. Broja je svojim prvim golom u dresu Chelseaja u 90. zabio za konačnih 3:0.

Trener Potter usput je stigao i odmoriti brojne igrače, jer utakmicu nisu počeli Sterling, Kovačić, Aubameyang, James, Fofana... Još Chelsea ne igra u punoj formi, ali Potter je u kratkom vremenu uspio napraviti jako dobar posao. Mateo Kovačić je ušao u 66. minuti.

Jedini pravi pljesak - odnosno ovacije kompletnog stadiona - kod gostiju dobio je Diego Costa (24). Sjećate se, do prije nekoliko godina bio je fantastičan u dresu Chelseaja. Zabio je u 127 nastupa 59 golova, a u Londonu je igrao od 2014. do 2018. Costa je danas igrao 57 minuta, a izlazeći s terena obišao je i pozdravio navijače na svim tribinama.

Manchester City je protiv Southamptona poveo 3:0, a Haaland nije zabio gol. Dapače, kod 0:0 promašio je veliku priliku. Nakon brze kontre izbio je sam pred golmana, odlično pucao, lopta je pogodila unutarnji dio stative, ali svejedno nije ušla u gol. Zato su Cancelo i Foden zabili dva sjajna gola. Zabio je City početkom nastavka i za 3:0, a strijelac je bio Mahrez.

Imao je Haaland novi zicer u 63. minuti, ali je golman Bazunu prozreo njegov pokušaj driblinga. No, dvije minute kasnije Cancelo i De Bruyne odigrali su sjajnu akciju, Cancelo je majstorski pronašao Haalanda, a ovaj je zabio za 4:0. Norvežanin je zabio i 15. gol u sezoni i to u samo devet kola. Kako god ga čuvali, u 90 minuta pronaći će put do gola.

Linker
19. travanj 2024 04:08