DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA
POSTAJE BIVŠI?

Poznat je ‘rok trajanja‘ čovjeka koji je doveo Perišića u London, zamijenit će ga osvajač trostruke krune?

Vlada snažno uvjerenje da će Talijan postati bivši, a trofejni menadžer volio bi biti njegov nasljednik
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. ožujak 2023. 11:24

Teško je u Ligama petice pronaći klub koji si je u tjedan dana zapaprio sezonu više od Tottenhama. Od prvog do osmog dana ožujka, Spursi su uspjeli ispasti iz utrke za jedina dva trofeja koja u teoriji mogu osvojiti, a istovremeno si umanjili šanse za ostanak na jednoj od prve četiri pozicije na premierligaškoj tablici.

Crna serija Ivana Perišića i ostalih suigrača započela je porazom u osmini finala FA Kupa od drugoligaša Sheffield Uniteda. Blijeda partija u uzvratnoj utakmici Lige prvaka s Milanom rezultirala je eliminacijom u istoj fazi natjecanja. U međuvremenu, sva tri boda u 27. kolu oteo im je ne tako snažni Wolverhampton.

‘Možda sam ih razočarao‘

Time je ostanak Antonija Contea na klupi Spursa doveden pod znak ogromnog upitnika. Talijan je u nedavnim javnim istupima pomalo kontradiktorno govorio o svojoj budućnosti, ali The Times i mnogi vodeći mediji Otoka jasno nalažu da postoji snažno uvjerenje da će Conte postati bivši već na ljeto.

- Ugovor s Tottenhamom istječe mi u lipnju. Vidjet ćemo, mogli bi me smijeniti i prije završetka sezone. Možda su od mene više očekivali, možda sam ih razočarao - samosvjesno je govorio Conte nakon ispadanja iz Lige prvaka prošlog tjedna.

image

Antonio Conte i Ivan Perišić

JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/shutterstock Editorial/profimedia

No, Englezi pišu da Spursi ne planiraju smjenu trenera prije lipnja, ali šanse da Conte tada potpiše novi ugovor malo su vjerojatne. Stoga se danima piše o mogućim kandidatima za klupu u bijelom dijelu Londona, a posljednji koji je pokazao interes je Luis Enrique, izvještava The Times.

Vraća se klupskim vodama

Kažu, Španjolac bi volio razgovarati s upravom londonskog kluba, vjerojatno da bi im prikazao svoje osnovne ideje. Posljednji klupski angažman Enriquea bio je na Camp Nouu, a s Barcelonom je ukupno osvojio 10 trofeja u trogodišnjem mandatu.

Najupečatljivija epizoda njegova angažmana u Kataloniji zasigurno je sezona 2014./2015., kada je s fantastičnim triom Lionel Messi - Luis Suarez - Neymar podigao trostruku krunu, dakle La Ligu, Španjolski kup i Ligu prvaka. Te godine proglašen je i najboljim trenerom svijeta.

- Želim se vratiti klupskim vodama - kazao je Enrique nakon što je reprezentacija Španjolske, koju je predvodio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ispala u osmini finala lošijim izvođenjem penala od Marokanaca.

image

Luis Enrique protiv Maroka u Kataru

AYMAN AREF Nurphoto Via Afp

Tako bi Perišić uskoro mogao trenirati pod kormilom još jednog vrhunskog menadžera. Naravno, i Conte je tijekom karijere uživao takav status, ali u Londonu ne osjete nikakav pomak pod njegovim vodstvom. Talijan je i doveo napadača Vatrenih u englesku prijestolnicu početkom sezone. Znao je što može očekivati od Perišića, jer prethodno su se družili u milanskom Interu i podigli Scudetto prije dvije godine.

Linker
19. svibanj 2024 05:30