JOSE MANUEL ALVAREZ REY
SVI NAVIJAJU ZA NJEGA

Pravi povratak velike nade hrvatskog nogometa! Odmah je oduševio trenera, ali postoji i jedan problem

‘Da biste stvarno igrali u Championshipu, potrebno je više toga! Agresija, intenzitet...‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. prosinac 2020. 18:53

Alen Halilović mogao bi vrlo brzo dobiti pravu minutažu u novom klubu, ako koje suditi po riječima trenera Birmingham Cityja, Aitora Karanke.

Halilović je prije mjesec dana stigao u redove ovog engleskog drugoligaša, te dosad tri puta ulazio s klupe i skupio tek 58 minuta.

Situaciju oko 24-godišnjeg Hrvata detaljno je sada objasnio legendarni Bask.

image
Aitor Karanka (desno) na klup Reala 2011. godine u mMaksimiru
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

"Jako je blizu punom povratku u formu. Ja jako znam koliko je on bio dobar igrač, i koliko jest dobar igrač. Ali da budemo pošteni, prošao je jedan tjedan kako je on u punom trenažnom procesu, dakle tek posljednjih sedam dana trenira 100 posto sa svojim suigračima. Otkad je stigao jednostavno je bilo nemoguće trenirati zajedno s osam utakmica u četiri tjedna. Ovaj zadnji tjedan je bio dobar za njega, i sada počinje njegova prilagodba na Championship. Dobro je radio, i sad je blizu", rekao je Karanka, igračka legenda Athletic Bilbaa i osvajač tri Lige prvaka s Realom, te dodao kako su ga Halilovićeve mogućnosti na treningu zapravo oduševile.

"Vidjeli smo ponešto od njegovih mogućnosti i u tih nekoliko utakmica, ali da biste stvarno igrali u Premierhsipu morate imati puno više minuta u nogama. Morate biti agresivni, intenzitet je strašno jak, i on je sve bolji u tome. Nadam se da će to svima pokazati što prije".

Karanka može Haliloviću dati pravu priliku već u subotu, na Boxing Day, kad Birmingham gostuje kod njegovog bivšeg kluba Nottingham Forresta.

Linker
16. travanj 2024 15:48