Nikola Vlašić (lijevo)

 JED LEICESTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jed Leicester/Shutterstock Editorial/Profimedia
BORBA ZA MINUTAŽU

Pred Vlašićem je novi veliki izazov! Ionako igra na kapaljku, a nakon ovog poteza bit će mu još teže

Iz West Hama su zainteresirani za povratak igrača koji je prošle sezone za klub bio sjajan.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. studeni 2021. 08:26

Manchester United spreman je prodati veznjaka Jesseja Lingarda u zimskom prijelaznom roku, prenosi The Sun. Prema istom izvoru, Crveni vragovi pustit će za 28-godišnjeg Engleza ako dobiju ponudu od 10 milijuna funti. Navodi se da i West Ham polaže pravo prvokupa za Lingarda koji je prošlog proljeća bio sjajan u dresu West Hama.

U ovoj sezoni Lingard je sudjelovao u osam utakmica Manchester Uniteda, ali je na terenu poveo samo 154 minute. Usprkos tome upisao je dva gola i jednu asistenciju. Međutim, u prošloj sezoni Lingard je briljirao u dresu West Hama. U 16 utakmica u Premier ligi zabio je devet golova uz pet asistencija i bio prvi igrač momčadi koja je ostala na samo dva boda od plasmana u Ligu prvaka.

West Hamov trener David Moyes želio je ljetos otkupiti Lingarda, ali United je procijenio da mu iskusni veznjak može donijeti kvalitetu više. S obzirom na mizernu minutažu, očito je da se to nije dogodilo i stoga je rastanak Lingarda i Uniteda realna opcija. Pitanje je samo hoće li West Ham iskoristiti svoju prednost na tržištu te ponuditi 10 milijuna?

Nama će razvoj Lingardove priče biti posebno zanimljiv, jer nakon što ga ljetos nije uspio vratiti, Moyes se okrenuo dovođenju Nikole Vlašića, kojeg je platio 30 milijuna eura. Nikola se još uvijek nije uspio na pravi način izboriti za status i minutažu u West Hamu, a dolazak Lingarda dodatno bi mu otežao posao. Vlašić je za West Ham odigrao devet utakmica u kojima je dobio 404 minute, ali još uvijek čeka prvi gol i asistenciju.

Linker
19. travanj 2024 03:20