GLYN KIRK Afp
FANTASY PREMIERSHIP

Pregled svega zanimljivog uoči spektakularnog nastavka sezone, ljubitelji fantasyja imaju dodatni izazov

Igrači Fantasyja su već vrući, večeras počinje 22. kolo Premiershipa, prvo u ovoj godini
Piše: PromoObjavljeno: 14. siječanj 2022. 09:32

Korona i afričko prvenstvo čine svoje, tako da momčadi imaju velikih problema, ali to je za prave ljubitelje fantasyja samo dodatni izazov. Evo pregleda svih parova u kolu koje večeras počinje.

Brighton - Crystal Palace

Četiri su boda razlike između devetog Brightona i dvanaestog Crystal Palacea, što bi moglo sugerirati zanimljivu bitku u gradu na južnoj obali Engleske. Brighton nije efikasna momčad, ali ne prima lako golove, dok je Palace slab na gostovanjima sa samo jednom pobjedom u devet prvenstvenih izleta ove sezone. Brightonu su ozlijeđeni standardni branič Dunk i mladi napadač Sarmiento, a veznjak Yves Bissouma nastupa za Mali na aktualnom prvenstvu Afrike u Kamerunu. Gostima iz Londona zbog ozljede je nedostupan iskusni škotski veznjak McArthur, dok su Senegalac Cheikhou Kouyate, Bjelokošćanin Dazet Wilfried Armel Zaha i Ganac Jordan Ayew s reprezentacijama u Kamerunu. Zaha je s pet pogodaka, koliko je dao i Edouard, najbolji strijelac Palacea.

Manchester City - Chelsea

Derbi kola i vjerojatno posljednja šansa da se zakomplicira prvenstvo s obzirom na to da vodeći Manchester City ima 10 bodova više od drugoplasiranog Chelseaja i 11 od trećeg Liverpoola. Gosti iz Londona moraju krenuti na sve ili ništa, ali City ima čak 12 prvenstvenih pobjeda zaredom, a zadnji put je poražen još krajem listopada od Crystal Palacea. Josep Guardiola nema prevelikih briga oko sastava premda će mu Mendy, Zinčenko i Delap izostati, upitan je i Stones, a Alžirac Mahrez je na Kupu nacija, što je i jedini hendikep za domaće. Chelsea je oslabljen u obrani jer prvi vratar Mendy brani na prvenstvu Afrike za Senegal, a Chilwell, James, te vjerojatno Thiago Silva su izvan stroja, kao i ozlijeđeni veznjak Chalobah.

Burnley - Leicester

Utakmica Burnley - Leicester City odgođena je zbog velikog broja zaraženih COVIDOM-19, ali i ozlijeđenih među igračima.

"Odbor Premier lige je prihvatio zahtjev Burnleya koji nema dovoljan broj igrača za utakmicu (13 igrača i jedan golman), zbog velikog broja slučajeva COVIDA-19, ali i ozljeda", navodi se u priopćenju.

Newcastle - Watford

Odnedavno najbogatiji klub svijeta, Newcastle, učinit će sve da ne ispadne iz Premiershipa, pojačanja se traže na sve strane, zasad su došli napadač Wood i desni bek Trippier, ali bit će njih još. Utakmica s Watfordom jedna je od ključnih, ona iz kategorije "six points game" jer Watford je direktni suparnik u borbi za ostanak, ima dva boda više, ali i niz od čak sedam ligaških poraza. Fernandez, Hayden, Lewis i Wilson su domaćima ozlijeđeni, zbog bolesti su upitni Clark i Darlow, ali još veći je popis u Watfordu onih, koji neće moći nastupiti u derbiju začelja. To su Etebo, Kabasele, Kayembe, Kiko, N'Koulou, Rose, Baah i Sarr.

Norwich - Everton

Nakon šest uzastopnih poraza Norwich je opet zakucan za dno Premiershipa i nasušno mu treba neki pozitivan rezultat. Everton je također u krizi, tek 15. mjesto i prijetnja gubljenjem posla menadžeru Benitezu. Domaćima izostaju Zimmermann, Gilmour, Normann i Omobamidele, a Cantwell i Rupp su upitni zbog bolesti. Branič Mina i napadač Richarlison sigurno će nedostajati gostima iz Liverpoola, kao i nigerijski napadač Iwobi, koji je na Kupu nacija u Kamerunu, dok bi neke mogao zaustaviti i Covid.

Wolverhampton - Southampton

Ovo je dvoboj dva kluba iz sredine redoslijeda, forma im je dobra, Wolverhampton je u zadnja tri kola osvojio sedam bodova, dok je Southampton u prošle četiri utakmice pokupio osam bodova i skočio na 11. mjesto. Miriše na tvrd i izjednačen dvoboj, a domaći imaju pet ozlijeđenih igrača (Boly, Hwang Hee-Chan, Jonny, Neto, Mosquera), dok gostima iz istog razloga nedostaju McCarthy, Smallbone i Livramento, dok je senegalski veznjak Djenepo na Kupu nacija. Bolestan je bio standardni branič Walker-Peters i njegov nastup za Southampton je pod upitnikom. Gosti prošle dvije sezone nisu poraženi kod Wolverhamptona, oba puta je završavalo bez pobjednika 1:1.

Aston Villa - Manchester United

Steven Gerrard je dobro krenuo nakon sjedanja na klupu Aston Ville, ali u prošla četiri dvoboja doživio je tri poraza i pad na 14. mjesto. Dobro je pritom da je zona ispadanja ipak udaljena dvocifrenom brojkom, ali mnogo je još do kraja. Manchester Unitedu ni smjena trenera nije previše pomogla, nešto ne štima u klubu s Old Trafforda i teško je reći u kojem pravcu će se sezona razvijati, dok je United na za njega skromnom sedmom mjestu. Villi su izvan konkurencije Nakamba i Bailey, a vjerojatno i Young, te novopridošli Brazilac Coutinho, dok napadač Bertrand Traore trenutačno nastupa za Burkinu Faso na prvenstvu Afrike. Kod gostiju Pogba, Maguire i Bailly su ozlijeđeni, dok je Martial zatražio transfer.

Liverpool - Brentford

Samo dva boda osvojio je Liverpool u prošla tri kola, što ga je odvelo na čak 11 bodova zaostatka za vodećim Manchester Cityjem, iako se dugo činilo da bi baš Kloppova družina mogla puhati za vrat branitelju naslova. Sada pak Liverpool čeka nekoliko utakmica bez dva najbolja napadača Salaha i Manea, koji igraju za Egipat i Senegal na prvenstvu Afrike, a tamo je i Keita. Ozlijeđeni su pak Phillips Thiago i Elliott, nisu sigurni za nastup protiv Brentforda ni vratar Alisson i belgijski napadač Origi. Debitant u ligi također je u silaznom trendu forme, tek jedna pobjeda u prošla četiri kola, ali i 13. mjesto dobro je za Brentford jer njemu je ipak jedini cilj ostanak u Premiershipu. Gosti također imaju dosta muka s izostancima igrača jer su ozlijeđeni Goode, Henry, Jeanvier, Dasilva, Raya i Jorgensen, a standardni veznjak Onyeka nastupa na Kupu nacija za reprezentaciju Nigerije.

West Ham - Leeds

Već drugu sezonu zaredom West Ham igra jako dobar nogomet i bori se za europske pozicije, a poslije tri uzastopne pobjede popeo se na četvrto mjesto, ono koje u konačnici donosi kvalifikacije za Ligu prvaka. Leeds je prošle sezone bio odličan kao debitant, ali ove je daleko ispod tog nivoa. Loše odrađeni prijelazni rok i veliki broj ozlijeđenih, ključni su razlozi za tek 16. mjesto gostiju. West Hamu ofenzivac i autor pet ligaških golova, Mohamed Said Benrahma, nastupa za Alžir na prvenstvu Afrike, dok su ozlijeđeni Ogbonna, Souček i Zouma. Leedsu nedostaju engleski reprezentativac Phillips, te Gelhardt, Cooper, Cresswell, Rodrigo, Shackleton i Struijk, dok je pod upitnikom hoće li zaigrati najbolji napadač gostiju Bamford, koji se također već dva mjeseca muči s različitim ozljedama. Početkom godine West Ham je ugostio Leeds u 3. kolu engleskog FA kupa i slavio rezultatom 2:0, a u tom dvoboju odličan je bio hrvatski veznjak Nikola Vlašić, koji u zadnje vrijeme ima sve veću minutažu kod trenera Davida Moyesa.

Tottenham - Arsenal

Derbi sjevernog Londona uvijek je posebna utakmica u kojoj mjesto na ljestvici i aktualna forma često nemaju veći značaj. Zna se što za navijače Tottemhama i Arsenala znači pobjeda u ovom susjedskom obračunu, pa igrači na terenu izgaraju koliko god mogu za uspjeh. Tottenham je šesti, Arsenal peti s dva boda više, ali i s dvije odigrane utakmice viška. Treneru Spursa Conteu izostat će Bergwijn, Dier, Romero, te odlični korejski napadač Son Heung-Min, dok Arsenal ima nekoliko igrača na Kupu nacija. Najbolji napadač Aubameyang igra za Gabon, Elneny za Egipat, Pepe za Obalu Bjelokosti, a Partey za Ganu. Zbog problema s ozljedama ili bolesti nisu sigurni da će zaigrati Tomiyasu, Xhaka i Smith Rowe, ali ne treba sumnjati u njihovu želju da pomognu budu li ikako mogli. Smith Rowe je postigao i osam pogodaka u aktualnom prvenstvu Engleske.

Posjetite ovaj LINK i​ sastavite svoju momčadi te uživajte...

Linker
26. travanj 2024 09:11