Roman Abramovič

 HEADLINEPHOTO LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Headlinephoto Limited/Alamy/Alamy/Profimedia
LOGIČAN POTEZ

Preokret u Chelseaju! Britanci dozvolili Abramoviču ubrizgavanje novca u europskog prvaka, evo i zašto

Nitko u Engleskoj ne želi da klub propadne, a dok se ne nađe kupac, ponuđeno je rješenje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2022. 09:22

Britanska vlada ipak će izaći u susret problemima s kojima se suočava Chelsea. Tako barem javlja Sky News. Prema tom izvoru, zakonski bi se omogućilo da matična tvrtka uloži do 30 milijuna funti u Chelsea, kako bi klub održao rad uslijed financijskih problema s likvidnošću. Kako je osnivač londonskog kluba tvrtka Fordstam Ltd, koja je u vlasništvu ruskog poduzetnika Romana Abramoviča, tako je jasno da Britanci dozvoljavaju ruskom tajkunu da na neki način spasi klub. Barem za neko vrijeme, odnosno na mjesec dana, budući da Chelsea mjesečno na plaće zaposlenika troši ukupno 28 milijuna funti.

Podsjećamo, Velika Britanija je 10. ožujka uvela sankcije Abramoviču, a Premier liga je Rusa maknula iz uprave Chelseaja. Abramovič zbog izrečenih mjera u ovom trenutku ne može prodati Chelsea, a slavni klub je pak u financijskim problemima, jer mu je prekinut dotok novca.

Jasno je da nitko u Engleskoj ne želi da klub poput Chelseaja propadne, a dok se ne nađe način da Abramovič proda klub nekome od zainteresiranih kupaca - a takvih ne manjka - pronađeno je kompromisno rješenje. Što je i pošten potez. Chelsea je engleski klub prije svega.

Linker
03. srpanj 2024 09:27