IAN KINGTON Afp
IGRAO PO FAVELAMA

Prije tri godine radio je u pekarnici, a danas je zvijezda: ‘Mama ne zna kako nisam postao lopov ili diler‘

Nova zvijezda engleskog premijerligaša je prošla trnovit put do najvišeg ranga
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 06:08

Put do sportskog uspjeha ponekad zna biti izuzetno težak i zahtjevan, i ponekad je samo malo dovoljno za skretanje u krivu ili pravu ulicu.

Zna to dobro i Matheus Nunes, najveći talent Sportinga iz Lisabona kojeg je ljetos u svoje redove za 45 milijuna eura doveo engleski premierligaš Wolverhampton.

Nunesa su pratili Chelsea i Manchester City, ali s Wolvesima posluje samo portugalski superagent Jorge Mendes, koji je usmjerio Nunesa među Vukove.

Životna priča ovog 24-godišnjeg središnjeg veznjaka je vrlo zanimljiva. Rođen je u Rio de Janeiru, do 13. godine nogomet je igrao samo po favelama, dok je do prije tri godine svakodnevno radio u obiteljskoj pekari.

"Ako nismo imali loptu, braća i ja smo se igrali čarapama, bilo je bitno samo da se nešto kotrljalo. Radio sam u pekari oko pet-šest mjeseci. Dolazio sam ujutro jer su utakmice bile popodne. Stajao bih na nogama po pet ili šest sati i onda morao trenirati nakon toga, ne mogu reći da je bilo lako", rekao je ovaj Brazilac s portugalskom putovnicom, koji se morao buditi u pet ujutro kako bi biciklom išao na posao, jer nije imao vozačku dozvolu.

Njegovo je odrastanje bilo mučno, priznao je kako se znalo dogoditi i da u obitelji nisu imali što za pojesti, iako se Nunesova majka žrtvovala za obitelj. No, uspjela je svog sina izvesti na pravi put.

"Ona je ratnica koja je u mene usadila ljubav prema nogometu. Uz nju sam prvi put udario loptu. Majka i dan-danas ne zna kako se dogodilo da nisam postao lopov ili diler", zaključio je Matheus Nunes.

Linker
19. travanj 2024 20:05