Harry Maguire u očaju u prvom planu, iza slave igrači Watforda

 IAN KINGTON Afp
KATASTROFA UNITEDA

Primili četiri komada od autsajdera, a još je De Gea obranio dva penala! Liverpool deklasirao Arsenal

Hoće li novi težak posrtaj biti kap koja je prelila čašu, je li ovo bio posljednji Solskjaerov meč?
Piše: Hina, SNObjavljeno: 20. studeni 2021. 20:27

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini H Europske lige, West Ham izgubio je na gostovanju kod Wolverhampton Wanderersa sa 0-1 (0-0) u susretu 12. kola engleskog prvenstva. Jedini pogodak na utakmici postigao je Raul Jimenez preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u 58. minuti. Nikola Vlašić je za poražene odigrao posljednjih 20-ak minuta. Wolverhampton je ovom pobjedom skočio na šesto mjesto sa 19 bodova, četiri manje od trećeg West Hama.

West Ham i Dinamo sastat će se u Londonu u posljednjem, 6. kolu 9. prosinca. Nakon ćetiri kola West Ham je vodeći sa 10 bodova, Dinamo je drugi sa šest, a u skupini su još Genk s četiri i bečki Rapid s tri boda.

Nastavio se loš niz Manchester Uniteda u Premier ligi, u subotu je izgubio na gostovanju kod Watforda s uvjerljivih 1-4 (0-2). Iako je De Gea obranio čak dva pokušaja Sarra s bijele točke kod rezultata 0-0, Watford je do poluvremena poveo sa 2-0 pogocima Kinga (28) i upravo Sarra (44).

image

Ole Gunnar Solskjaer

IAN KINGTON Afp

Početkom nastavka nadu Unitedu vratio je Van de Beek (50), ali nakon što je kapetan Maguire u 69. minuti isključen (izgubio loptu u pokušaju driblinga kao posljednji igrač obrane, pa napravio prekršaj) gosti više nisu mogli do preokreta. Štoviše, u sudačkoj nadoknadi su Koao Pedro (90+2) i Dennis (90+5) povisili na konačnih 4-1.

Aston Villa je s novim menadžerom Stevenom Gerrardom uspjela na svom terenu svladati Brighton and Hove Albion sa 2-0 (0-0). Oba gola postignuta su u završnici, prvo je pogodio Watkins (84), a onda i Mings (89).

Ranije u subotu je vodeći Chelsea kao gost svladao Leicester s 3-0 (2-0). Mateo Kovačić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Chelseaja koji sada ima 29 bodova, šest više od Manchester Cityja i West Hama, dok je Leicester 12. sa 15 bodova.

Liverpool pregazio Arsenal

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na svom Anfieldu pregazio Arsenal sa 4-0 (1-0).

Svoju dominaciju u prvom poluvremenu Liverpool je okrununio golom Manea u 39. minuti nakon ubačaja Alexander-Arnilda, na 2-0 je početkom nastavka, u 52. minuti povisio Diogo Jota nakon velike pogreške Tavaresa, da bi pobjedu potvrdili Salah u 73. i Minamino u 77. minuti.

Ovom pobjedom Liverpool je stigao na drugo mjesto ljestvice sa 25 bodova, četiri manje od vodećeg Chelseaja, koji je ranije u subotu kao gost svladao Leicester City sa 3-0 (2-0), a dva više od trećeg Manchester Cityja, koji ima utakmicu manje, te četvrtog Wst Ham Uniteda.

Arsenal je ostao peti sa 20 bodova.

Linker
27. travanj 2024 22:18