Slaven Bilić

 LYNNE CAMERON Dppi Via Afp
SPEKULACIJE IZ ENGLESKE

Prvak Europe u svojim redovima želi vidjeti sjajnog Vatrenog! Slaven Bilić pred povratkom u Premier ligu?

Veznjak Intera jedna je od opcija koju razmatra trener Thomas Tuchel, ali nije jedina.
Piše: Goran Čičin - MašanskerObjavljeno: 16. siječanj 2022. 23:35

Tražili su ga ranije Arsenal i Tottenham, a sad je u igri Chelsea. Ivan Perišić ima ugovor s Interom do kraja aktualne sezone, a aktualni europski prvak ima problema na lijevoj strani nakon ozljede Bena Chilwella. Engleski list Mirror tvrdi kako se hrvatski reprezentativac našao među potencijalnim metama Thomasa Tuchela s obzirom na to da mu je kao jedino prirodno rješenje na lijevom krilnom beku preostao Marcos Alonso.

Naravno, ovu priču treba uzeti s rezervom, kao i brojne druge tijekom zimskog ili ljetnog prijelaznog razdoblja. Međutim, Perišićev dolazak na Stamford Bridge ne izgleda kao nemoguća misija. Mirror piše kako je Inter spreman razmotriti moguće ponude za 32-godišnjeg igrača koji bi na ljeto bez odštete mogao promijeniti klub.

Perišić je igrao na poziciji lijevog krilnog beka i kod bivšeg Interova trenera Antonija Contea, a ostao je prvo rješenje na tom mjestu i pod vodstvom aktualnog trenera Intera Simonea Inzaghija. Ako je potrebno, može pokriti i desnu stranu, ali i poziciju klasičnoga krila.

Deficitarna pozicija

Mirror navodi kako se smatra da je Perišić i dalje otvoren za opciju produženja suradnje s Nerazzurrima, no da zasad dogovora još nema. Chelsea je s posudbe u Flamengu vratio Kenedyja nakon što je propao pokušaj dovođenja Lucasa Dignea iz Evertona na posudbu do kraja sezone, no Tuchel i dalje traži kvalitetno i dokazano rješenje za trenutačno deficitarnu poziciju na lijevoj strani. S Perišićem bi u svakom slučaju dobio kvalitetu, iskustvo i pobjednički mentalitet, a ni cijena ne bi trebala biti previsoka s obzirom na skori istek ugovora s milanskim klubom.

Još jedna zanimljiva priča o Hrvatima u engleskom nogometu vezana je uz mogući povratak Slavena Bilića na Otok. Bivši hrvatski izbornik nedavno je napustio Kinu, a nije tajna da obožava englesku ligu u kojoj je već bio i kao igrač i kao trener. Vodio je West Ham i West Bromwich, igrao za West Ham i Everton, a sad mu se, donose Englezi, otvara mogućnost povratka.

Naime, Rafael Benitez je dobio otkaz na klupi Evertona nakon poraza na gostovanju kod Norwicha (2:1), španjolski stručnjak, koji je na Goodison parku naslijedio Carla Ancelottija, nije mogao ‘preživjeti’ novi neuspjeh. Everton ove sezone ima već 10 poraza, na ljestvici sad samo šest bodova iznad zone ispadanja, te je slavio samo jednom u posljednjih 13 kola. Bilić je, tvrdi se, u igri za posao u klubu za koji je nastupao od 1997. do 1999. godine, iako je hrvatski trener u razgovoru za SN rekao da u ovom trenutku nema konkretnih ponuda.

Benitez dobio otkaz

Benitez nije bio dobro prihvaćen kod dijela navijača zbog toga što je ranije u karijeri vodio gradskog rivala Liverpool. Jasno je da je igračka pripadnost Evertonu plus za Bilića, a to što je trenutačno bez angažmana je još jedna prednost. Bilić je u West Hamu ostavio prilično dobar dojam, dok je u WBA smijenjen nakon što je uveo momčad u Premier ligu, ali su u njoj mučio bez pravih pojačanja. Kasnije ih nije mogao spasiti ni Sam Allardyce, kojeg je pratio glas kao stručnjaka za krizne situacije i spašavanje od ispadanja.

Što se tiče ostalih kandidata za Evertonovu klupu, u dijelu engleskog medijskog prostora zaziva se dovođenje svjetske trenerske klase, no spominje se i povratak Waynea Rooneyja, koji trenutačno vodi drugoligaša Derby.

Linker
26. travanj 2024 03:18