Slavlje navijača Newcastle Uniteda
 OWEN HUMPHREYS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
NOVI NEWCASTLE

Prvi potezi kluba čiji razvoj sada prati čitav nogometni svijet: Stiže poznato trenersko ime!?

"Pa naravno da imamo iste ambicije poput Manchester Cityja i PSG-a", poručili su
Piše: SNObjavljeno: 08. listopad 2021. 08:10

Navijači Newcastlea su oduševljeni. Novi bogataš ušao je u svijet nogometa i izabrao njihov klub za svoju igračku. Investicijski fond iz Saudijske Arabije na čijem je čelu princ Mohammed Bin Salman preuzeo je kultnog premierligaša koji sada ima najbogatijeg vlasnika od svih nogometnih klubova.

Newcastle je 14 godina bio u vlasništvu Mikea Ashleyja, a sada je njegovu ulogu preuzeo konzorcij koji se sastoji od saudijskog investicijskog fonda, PCP Capital Partnersa i braće Davida i Simona Reubena. Spomenuto društvo engleski je klub kupilo za 305 milijuna funti, a nešto više o planovima za Daily Mail otkrila je Amanda Staveley iz PCP Capitala kojem pripada udio od 10 posto.

image
Amanda Staveley
OWEN HUMPHREYS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Naravno da imamo iste ambicije poput Manchester Cityja i PSG-a. Barem kada pričamo o trofejima, ali za to će nam trebati i vremena. Želimo li osvojiti Premier ligu u sljedećih pet do 10 godina? Pa naravno. Želimo trofeje, ali za trofeje trebate investicije, vrijeme, strpljenje i timski rad", izjavila je Amanda.

Menadžer engleskog premierligaša Steve Bruce po pisanju britanski medija prvi je na listi otpisanih. Navodno će mu novi vlasnici zahvaliti na dosadašnjoj suradnji i uz to mu isplatiti osam milijuna funti, a to je cijena tog rastanka.

Već su se pojavile i prve informacije koje otkrivaju imena prvih favorita za preuzimanje novog velikog igrača na svjetskoj sceni. Ime Brendana Rodgersa, menadžera Leicester Cityja, nekako se najviše spominje, a u istom razgovoru neki navode i legendarnog Stevena Gerrarda kojemu predviđaju da odrađuje posljednju sezonu na Ibroxu.

image
Slavlje navijača Newcastle Uniteda
EYEPRESS VIA AFP/AFP/PROFIMEDIA

Da preuzimanje nije propalo prošle godine, Rafa Benitez bi ponovno sjeo na klupu Newcastlea, ali je on nedavno stigao u Everton i to sad više nije tako izgledna opcija, piše Daily Mail. U istom tekstu dodano je i kako su predstavnici konzorcija već kontaktirali klupske legende Alana Shearera i Kevina Keegana kojima su pripremili nove uloge u novoj strukturi. Pretpostavlja se da će biti ambasadori...

Linker
04. svibanj 2024 16:52