MIGUEL MEDINA
KAD KOČNICE POPUSTE

Prvo je uredno nosio masku, a onda je krenulo ludilo: Nogometna zvijezda se zarazila na bratovoj svadbi?

Jürgenu Kloppu sigurno neće dobro sjesti Salahovo ponašanje na svadbi o kojoj bruji nogometna Engleska
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 15. studeni 2020. 11:14

Zvijezda Liverpoola i reprezentacije Egipta Mohamed Salah pozitivan je na koronavirus, a zarazu je egipatski ofenzivac, čini se, ”pokupio” na svadbi svog brata koja je održana u Kairu. Čelnici Egipatskog nogometnog saveza objavili su da je Salah pozitivan nakon dva testiranja, koja su pokazala da su od pošasti koja je umnogome paralizirala čitav svijet oboljela još petorica reprezentativaca Egipta i Toga.

Spomenute reprezentacije trebale bi odigrati dva kvalifikacijaka susreta za Afrički kup nacija u četiri dana, a sada Salaha, koji ne osjeća nikakve simptome bolesti, očekuje desetodnevna izolacija. Na svadbenoj svečanosti u Kairu na početku je Salah nosio masku i držao se zajedno s ostalim uzvanicima koliko je to bilo moguće epidemioloških mjera, no koliko god se trudio i Salah je čovjek od krvi i mesa i bilo je samo pitanje trenutka kada će kočnice popustiti, te su se u konačnici Salah i njegov brat našli na ramenima slavljenika u proslavi na koju, poprilično je sigurno, u Liverpoolu neće dočekati s odobravanjem.

image
AMIR MAKAR

Brojni problemi Nakon što su Redsi prošlu sezonu u elitnom razredu engleskog nogometa odradili na malo je reći impresivan način i naslov prvaka poslije pomalo nestvarnih 30 godina čekanja vratili na Anfield Road, nova sezona u nikad specifičnijim uvjetima bez gledatelja čak se na travnjaku za Kloppovu momčad uopće ne odvija na neki posebno negativan način. Usprkos blamaži na gostovanju kod Aston Ville i poraza sa sedam primljenih pogodaka, Liverpool poslije osam odigranih kola ima samo bod zaostatka za vodećim Leicesterom u Premier ligi.

No, puno više od trenutačne situacije na prvenstvenoj ljestvici menadžera Redsa Jürgena Kloppa brine čitav niz pehova koji ga je zadesio u kratkom razdoblju i najmanje što mu je trebalo je Salahova ‘nepodopština’. Sadio Mane već je dobio bitku s koronavirusom, a najbolji obrambeni igrač Liverpoola Virgil van Dijk zbog teške ozljede koljena zadobivene u gradskom derbiju protiv Evertona propustit će gotovo sigurno ostatak sezone.

Slična sudbina zadesila je i na treningu izabrane vrste Engleske još jednog stopera, Joea Gomeza, koji je ozlijedio lijevo koljeno, dok će mjesec dana izvan stroja biti i desni branič Trent Alexander Arnold. Tako je Klopp ostao praktički bez kompletne obrane i može se samo nadati da se na reprezentativnim obvezama ili na nekoj proslavi povodom plasmana Škotske na Europsko prvenstvo ne ozlijedi ili zarazi i kapetan škotske reprezentacije Andy Robertson.

Do novog prijalaznog roka, kada će sigurno krenuti u popunu igračkog kadra, Klopp će morati eksperimentirati, a ako ništa drugo barem je Firmino prekinuo golgeterski post u pobjedi Brazila nad Venecuelom u kvalifikacijama za SP. Nakon povratka klupskim obvezama upravo je vodeći Leicester predvođen neuništivim Vardyjem sljedeći gost Liverpoola u derbiju u kojem gotovo sigurno neće biti Salaha. Ako ga već često ne mogu zaustavit suparnici na travnjaku može - koronavirus. K. Guberina

Linker
26. svibanj 2024 18:49