Gareth Bale je donio pobjedu Spursima
 ADRIAN DENNIS Afp
DRAMA NA OTOKU

Rasplet Premiershipa: Liverpool treći, tragedija Leicestera, junak Chelseaja zove se - Gareth Bale!

Finalisti Lige prvaka poraženi su u Birminghamu, ali ih spasili inače ljuti gradski rivali...
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 23. svibanj 2021. 19:10

Manchester City je prvak, to smo znali odavno, drugi je Manchester United, i to smo znali već dugo, ali posljednje kolo Premiershipa donijelo je dramatičnu borbu za plasman u Ligu prvaka.

Leicester je 36 kola čvrsto držao tu poziciju, ali su u zadnjih pet kola pobijedili samo jednom, a crnu seriju zaključili su domaćim porazom od Tottenhama (2:4). Dvaput su domaći vodili nakon dva precizno izvedena Vardyjeva penala, ali su se gosti dvaput vraćali i na kraju preokrenuli pogocima Garetha Balea u 87. i 96. minuti. Leicester će tako iduće sezone igrati Europsku, a Tottenham Konferencijsku ligu.

Chelsea je kod Aston Ville priredio pravi festival promašaja, usput je i, naravno, VAR poništio gol Werneru, Azpilicueta je skrivio penal, pa pretkraj dobio crveni, ne odveć raspoloženi Kovačić zamijenjen je u 66. minuti, pa nije čudo da su domaći slavili s 2:1. No, Tuchelova momčad, koju iduće subote okršaj sa Cityjem za trofej najbolje europske momčadi, ipak će i iduće sezone igrati Ligu prvaka. To ponajprije mogu zahvaliti svojim inače velikim gradskim suparnicima iz Tottenhama...

image
Mateo Kovačić kontra Aston Ville
RICHARD HEATHCOTE Afp

Ligu prvaka igrat će i Liverpool, koji je sjajno odradio posljednju trećinu prvenstva i nakon svih turbulencija tijekom sezone na kraju završio čak treći! U zadnjem kolu Kloppova je momčad na Anfieldu svladala Crystal Palace 2:0, oba gola zabio je Mane.

Manchester City je naslov proslavio 'petardom', bilo je čak 5:0 protiv Evertona uz dva pogotka Sergija Aguera, koji se tako sa stilom oprostio od navijača. United je za kraj dobio Wolverhampton u gostima 2:1... Europsku ligu sljedeće će sezone igrati i West Ham (za kraj 3:0 doma protiv Southamptona). Arsenal je dobio zadnji meč i završio osmi, nema ga u Europi. Fulham, West Brom i Sheffield United više nećemo gledati u elitnom razredu engleskog nogometa.

Linker
23. travanj 2024 18:03