Marcelo Bielsa

 JON SUPER Afp
KOBAN PORAZ

Razišli se El Loco i Leeds! Slavni engleski klub mogao bi preuzeti donedavni trener bivših zvijezda Dinama

Obostrano nezadovoljstvo (Bielse i čelnika kluba) kulminiralo je već nakon pola sata subotnje utakmice
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 27. veljača 2022. 09:17

Razišli su se Leeds United i Marcelo Bielsa. Poraz od Tottenhama na Elland Roadu (0-4) bio je koban za nastavak suradnje. Leeds je u posljednjih šest susreta Premierlige osvojio samo bod i nalazi se u društvu ugroženih klubova. Neposredno nakon subotnje utakmice čelništvo kluba razvrgnulo je ugovor s Argentincem.

El Loco (nadimak iz igračkih dana), odnosno ''Crazy Bielsa'', kako su argentinskom menadžeru tepali engleski mediji vodio je Leeds United od 2018. Godinu potom uveo je ''paunove'' u Premierligu (iste sezone, kao drugoplasirani ušao je i Slaven Bilić s WBA). No već tijekom nedavno završenog prijelaznog roka bilo je izvjesno da ''ludi Bielsa'' neće još dugo trajati na Elland Roadu.

image

Marcelo Bielsa

LINDSEY PARNABY Afp

Premda oskudnog igračkog rostera, Leeds United je u siječnju doveo samo jednog nogometaša (napadača Fernandeza iz Espanyola). Pokušali su dovesti i Amerikanca Brendona Aaronsona, no nisu se uspjeli dogovoriti s austrijskim Red Bullom.

Obostrano nezadovoljstvo (Bielse i čelnika kluba) kulminiralo je već nakon pola sata subotnje utakmice kada se igra Leedsa posve raspala (Tottenham je vodio s 3-0). Razlaz je bio neminovan...

Izvjesno je da bi već narednog vikenda momčad Leedsa mogao voditi novi menadžer. Dužnosnici kluba uspostavili su komunikacijski most s potencijalnim Bielsinim nasljednikom. Radi se o 48-godišnjem Amerikancu Jesseju Marschu, koji je donedavno vodio momčad njemačkog bundesligaša Leipziga (a prethodno i Red Bull Salzburga).

image

Dani Olmo i Jesse Marsch

JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp

Linker
07. svibanj 2024 12:22