Liverpool slavlje
 Clive Brunskill/Getty Images / Clive Brunskill Getty Images
NAKON TRI DESETLJEĆA

'RAZLIKA JE TOLIKO LUDA DA JA TO NE RAZUMIJEM, NISAM DOVOLJNO PAMETAN' Liverpool stigao na korak do ostvarenja sna: Nikad prije mi se to nije dogodilo

ENGLESKA Momčad Jürgena Kloppa sve je bliže prvoj tituli nakon 30 godina
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. veljača 2020. 09:28

Više nije pitanje hoće li se dogoditi, nego kada će se dogoditi. Liverpool duga tri desetljeća čeka na engleski naslov, a sad je potpuno izvjesno da će ga napokon i osvojiti. Redsima treba još 15 bodova da bi teoretski potvrdili osvajanje prve pozicije, samo pet pobjeda dijelu Jürgena Kloppa i njegove igrače od raja.

Liverpool ove sezone djeluje impresivno i nezaustavljivo. Brojke su nevjerojatne i otkrivaju kakav je moćan stroj stvorio Klopp. Njegova je momčad nakon subotnje pobjede protiv Norwicha bez poraza u 43 prvenstvene utakmice zaredom, te se približava Arsenalovu rekordu od 49 nastupa bez poraza. Od mogućih 105 bodova, Redsi su osvojili čak 102. U posljednjih 36 utakmica u Premier ligi imaju 35 pobjeda, jedini neodlučeni rezultat bio je na gostovanju kod Manchester Uniteda (1:1).

LONDON, ENGLAND - JANUARY 11: Jurgen Klopp, Manager of Liverpool reacts during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Liverpool FC at Tottenham Hotspur Stadium on January 11, 2020 in London, United Kingdom. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)
Justin Setterfield/Getty Images

Sjajne brojke

Nanizali su 17 pobjeda, jednu više ima Manchester City koji drži rekord, a u posljednjih 11 utakmica u čak 10 nisu primili pogodak. Učinak od 76 osvojenih bodova nakon 26 kola je najbolji u povijesti pet najjačih europskih liga. Protiv fenjeraša Norwicha za slavlje je bio dovoljan gol oporavljenog Manea, koji je ušao s klupe i 12 minuta prije kraja zabio nakon Hendersonove asistencije.

Redsi sad imaju nestvarnih 25 bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja Manchester City, koji u srijedu dočekuje West Ham.

- Razlika je tako luda, ja to doista ne razumijem. Nisam dovoljno pametan. Nikad prije mi se to nije dogodilo. To je izvanredno, ujedno i jako teško ostvarenje. Na licima svih igrača vidjelo se da nisu bili nervozni, nego su uživali u utakmici. Ako je netko trebao zabiti gol, to smo bili mi. Uz to, dobro smo se branili od kontranapada. Za sve to zaslužni su ovi prekrasni nogometaši - komplimentirao je njemački stručnjak svojoj momčadi.

Kapetan Henderson upisao je prekjučer petu ovosezonsku asistenciju.

- Oduševljeni smo s tri osvojena boda, a dobro je i da se Mane vratio nakon ozljede i odmah zabio. Nije bilo lako, morali smo se boriti do kraja, ali to je premierligaški nogomet. Norwich je dobra momčad koja je drugima stvarala dosta problema tijekom sezone, znali smo da će biti teško - kazao je kapetan Redsa.

Nije želio previše komentirati sjajan niz društva s Anfielda, jer je već sutra na redu prvi ogled s Atletico Madridom u osmini finala Lige prvaka.

Svima smo već dosadni

- Naš je fokus na sljedećoj utakmici. Znam, svima smo već dosadni, ali takav je naš pristup već duže vrijeme i nema potrebe bilo što mijenjati. Moramo se brzo oporaviti i pripremiti za novu veliku utakmicu, koja će za nas biti težak test - najavio je Henderson.

A večeras se u derbiju sastaju Chelsea i Manchester United. Ni Bluesi, ni Crveni vragovi nisu u formi u posljednje vrijeme, a zanimljivo je da je United slavio u oba međusobna dvoboja ove sezone.

Na startu prvenstva u kolovozu prošle godine na Old Traffordu je bilo 4:0, a Solskjaerova momčad slavila je sa 2:1 u utakmici Liga kupa na Stamford Bridgeu. Lampardu nedostaje Pulisic, očekuje se da bi Abraham mogao biti spreman. Gosti su bez Pogbe, Rashforda i McTominayja, a debitirati bi mogao novi napadač Ighalo.

Linker
02. svibanj 2024 06:29