ADAM DAVY
BROJALI DO SEDAM

Redsi do jedne od najvećih pobjeda u Premier ligi! Novi poraz Arsenala, čak dva mjeseca bez pobjede

Liverpool je devetom pobjedom u sezoni došao do 31 boda i sada ima šest bodova više od Tottenhama
Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2020. 22:35

U prvoj utakmici 14. kola engleske Premier lige nogometaši Liverpoola slavili su s čak 7-0 (3-0) na gostovanju kod Crystal Palacea. Strijelci za aktualne engleske prvake su bili Minamino (3), Mane (35), Firmino (44, 68), Henderson (52) i Salah (81, 84).

Liverpool je devetom pobjedom u sezoni došao do 31 boda i sada ima šest bodova više od drugoplasiranog Tottenhama, ali Spursi imaju utakmicu manje. Crystal Palace je sa 18 bodova na 12. mjestu.

Manchester City je prekinuo post i, nakon dvije utakmice u kojima je ostao bez pobjede, stigao do šestog trijumfa u ovosezonskom natjecanju Premier lige svladavši na gostovanju Southampton sa 1-0 (1-0). Za tri boda dovoljan je bio pogodak Raheema Sterlinga u 16. minuti.

Nogometaši Evertona na svom su Goodison Parku svladali londonski Arsenal sa 2-1 (2-1) i privremeno se probili na drugo mjesto engleske Premier lige.

Momčad Carla Ancelottija povela je u 22. minuti, kad je Holding nesretno poslao loptu u svoju mrežu. Arsenal je izjednačio u 35. minuti kad je Pepe realizirao kazneni udarac. Međutim, u zadnjoj minuti prvog poluvremena Mina je postigao pogodak za 2-1 domaće momčadi, a rezultat je do kraja utakmice ostao nepromijenjen.

Tako je Everton sa 26 bodova privremeno zasjeo na drugo mjesto, između vodećeg Liverpoola (31) i trećeplasiranog Tottenhama (25). Arsenal osmu utakmicu zaredom nije uspio pobijediti pa je momčad Mikela Artete ostala na 15. mjestu sa 14 bodova.

Newcastle i Fulham odigrali su 1:1 u posljednjoj utakmici večeri. Gosti su poveli autogolom Ritchiea u 42. minuti, a domaćin je na kraju poravna iz penala u 64. minuti (Wilson).

Inače Andersen je pocrvenio u 62. minuti (drugi žuti), no Newcastle to nije iskoristio u nastavku utakmice.

Linker
03. svibanj 2024 09:21