PAUL ELLIS Afp
MILIJUNI SE GOMILAJU

Ronaldo hat-trickom zaradio pravo bogatstvo, do kraja sezone može još četiri puta toliko

Da već nema na računu, tko zna koliko, Cristiano Ronaldo bi u subotu postao milijunaš
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. travanj 2022. 07:55

Ovako je samo dodatno podebljao svoj financijski karton, premda, tih milijun eura ni njemu nije za baciti.

Da, upravo je oko milijun eura Cristiano zaradio zahvaljujući hat-tricku protiv Norwicha (3:2). Engleski mediji otkrivaju da Ronaldo u ugovoru s Manchester Unitedom ima posebne bonuse za postignute golove, tako je za prvih 20 golova u sezoni u svim natjecanjima (sad je na 21) zaradio 750 tisuća funti, a još 100 tisuća donio mu je hat-trick.

Tih 850 tisuća funti, preračunato, oko milijun eura. No, tu nije kraj, Ronaldo do kraja sezone ganja još nekoliko dodatnih premija. Nakon što je dostigao taj primarni cilj od 20 golova u sezoni, Ronaldo bi za svaki idući pogodak trebao dobiti po 100.000 funti. S obzirom da je već postigao gol više, znači da je već 'sjelo' i tih 100 tisuća.

image
PAUL ELLIS Afp

Zatim, ako završi sezonu kao najbolji strijelac Uniteda, što i ne bi trebao biti neki izazov, Ronaldo će uprihoditi dodatni milijun funti (1,2 milijuna eura), a ako uspije dostići i broju od 30 golova u sezoni, što sad više nije jednostavno, dobit će još 2,75 milijuna funti, što je oo 3,3 milijuna eura.

image
PAUL ELLIS Afp

Inače, hat-trick protiv Norwicha koji je 'ukrasio' prekrasnim golom iz slobodnjaka za pobjedu. United sad na petom mjestu zaostaje tri boda za Tottenhamom i Ligom prvaka.

Linker
20. travanj 2024 07:50