OLI SCARFF Afp
‘BRAK BEZ LJUBAVI‘

Ronaldo i United u očajnoj poziciji, Portugalca većina ne može priuštiti, a Manchester nema boljih opcija

Portugalski čarobnjak mogao bi još jednu sezonu ostati u klubu iz kojeg želi pobjeći
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2022. 10:56

Cristiano Ronaldo traži izlaz iz Manchester Uniteda s kojim nije imao sezonu iz snova. Iako sam nije bio loš, s klubom nije osvojio ništa i odlučio je promijeniti sredinu. Već se pisalo o interesu brojnih europskih velikana kao što su Bayern, Real Madrid, Napoli, Roma, Inter i brojni drugi, ali pitanje je tko si uopće može priuštiti Ronalda.

I sa 37 godina je Portugalac svjetska klasa i jamči i golove i sponzorske ugovore i prodaju dresova, no traži i 15-20 milijuna eura po sezoni. Kada se vraćao u United dobio je oko 20 milijuna funti, odnosno oko 500.000 funti tjedno na ime plaće, a na kraju je, iako je prvi strijelac kluba s 24 zabijena gola, ipak podvučen kao promašaj jer klub nije osvojio baš ništa.

Postavlja se pitanje što sada s Portugalcem. Daily Mail piše kako ni United ni Ronaldo nisu u dobroj poziciji. S jedne strane, klub mora pojačati napadačku liniju ako ode Ronaldo koji im je bio najbolji strijelac, no nemaju ni puno opcija na tržištu dok se svi oko njih ozbiljno pojačavaju. S druge strane, nema ni puno klubova koji mogu dovesti Ronalda.

Ronaldo želi u klub s kojim bi igrao Ligu prvaka. Njegov se menadžer već našao s novim vlasnicima Chelseaja, ali iako Ronaldo zvuči primamljivo, jeftinije im je dovesti nekog mlađeg napadača koji će biti zalog za budućnost. Bayernu treba napadač kad ode Lewandowski, ali kupili su Sadia Manea i teško da će svoj budžet opteretiti toliko plaćom koliku traži Portugalac. Što se Talijana tiče, ni Inter, ni Milan, ni Roma, ni Napoli nemaju novaca da ga dovedu, a Juventus će ga teško uzeti natrag nakon što nije uspio pomoći ni Juventusu da podigne igru, a ni Unitedu u koji je potom otišao.

Ronaldo se tako sa 37 godina našao u 'crnoj rupi'. Na tržištu su hit napadači kao što su Mane, Salah i Lewandowski, a budućnost su Haaland i Mbappe. Ronaldo je negdje između. Iako je velika zvijezda i jedan od najboljih na svijetu, postoji mogućnost da će zapeti u, kako kažu Englezi, 'braku bez ljubavi s Unitedom' i odigrati još jednu 'nezadovoljavajuću sezonu u bezveznom Unitedu' jer niti jedna strana si ne može priuštiti rastanak.

Linker
24. travanj 2024 15:27