OLI SCARFF Afp
FANTASY PREMIERSHIP

Ronaldo lovi Ligu prvaka, Salah i Mane nakon međusobnog okršaja propuštaju ‘osvetu‘ protiv Leicestera...

Na rasporedu su utakmice 24. kola Premiershipa, i prilika za novi Supersportske Fantasy izazov
Piše: Toni RoićObjavljeno: 08. veljača 2022. 06:29

Novo, 24. kolo Premierlige rezervirano je za igranje preko tjedna, pa su već danas na rasporedu tri susreta. Kao najizgledniji favorit u tim ogledima nameću se "crveni vragovi" koji na Turf Mooru žele nastaviti svoju borbu za četvrto mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

KLIKNITE OVDJE I ZAIGRAJTE PREMIERSHIP FANTASY!

Utorak, 8. veljače 2022.

West Ham - Watford

Dva uzastopna poraza spustila su londonski West Ham sa četvrtog na peto mjesto, a velika je razlika među tim pozicijama jer tko bude četvrti igrat će kvalifikacije za plasman u skupine Lige prvaka. Nadaju se u West Hamu kako je Watford idealan suparnik za povratak na pobjedničke staze, a samo će teže ozlijeđeni branič Ogbonna sigurno izostati domaćima. Upitni su pak vratar Fabianski i Zouma kojeg muči koljeno, ali se vraća odlični napadač i najbolji strijelac kluba Antonio. Watford je na 18. mjestu, odnosno u zoni ispadanja, a iskusni strateg Roy Hodgson naslijedio je na klupi Claudija Ranierija. Težak je posao pred Hodgsonom, premalo je istinske kvalitete u njegovom kadru, a još mu i izostaju N'Koulou, Baah i Etebo.

Newcastle - Everton

Sve će učiniti u Newcastleu kako bi zadržali premierligaški status kada su već postali super bogati klub, financiran novcem iz Saudijske Arabije, a nekoliko siječanjskih akvizicija sigurno će biti od velikog značaja za trenera Howea. U zadnja tri kola osvojeno je pet bodova, a Everton ove sezone nije momčad od koje bi trebalo posebno drhtati, ali jednako tako kada je netko na 19. mjestu kao Newcastle, nema za njega laganog suparnika. Domaćini imaju i šest ozlijeđenih igrača (Wilson, Dummett, Fernandez, Hayden, Lewis, Ritchie), a nije siguran za nastup ni Burn. Everton je tek na 16. mjestu i Rafa Benitez je smijenjen, a debi u Premier ligi imat će na klupi Frank Lampard. Doveo je on i dva jaka pojačanja (Donny van de Beek, Dele Alli), ali najbolji strijelac Dominic Calvert-Lewin nije siguran za igru jer se tek vraća nakon ozljede. Gostima nedostaju i Delph, Davies, Doucoure i Godfrey.

image
OLI SCARFF Afp

Burnley - Manchester United

Samo jednu pobjedu ima Burnley u 19 utakmica i na zadnjem je mjestu, ali daleko od toga da se predao, pogotovo jer je odigrao najmanje utakmica od svih klubova u ligi. No, četvrtoplasirani Manchester United je vrlo zahtjevan rival, pogotovo jer će gosti tražiti iskupljenje za ispadanje iz FA kupa od drugoligaša Middlesbrougha. Vydra i Gudmundsson su ozlijeđeni, a upitni su domaćinu Barnes i Taylor. Nije Ralf Rangnick donio neki poseban pomak u igri Uniteda, otkako je naslijedio Solskjaera na klupi, ali ipak ima momčad koja kvalitetom vrijedi više od dosadašnjeg učinka. Martial je otišao, Greenwood je u pritvoru, Bailly, Fred i Telles također ne kandidiraju za ovo gostovanje, dok nisu sigurni u potpuni oporavak Lingard i Lindelof. Manchester United nije primio niti jedan gol na prošlih šest premierligaških gostovanja kod Burnleya.

Srijeda, 9. veljače 2022.

Manchester City - Brentford

Remi u Southamptonu zaustavio je dugi pobjednički niz Manchester Cityja, ali nije to previše zabrinulo Josepa Guardiolu s obzirom da drugoplasiranom Liverpoolu bježi devet bodova. Debitant Brentford je u nizu od četiri ligaška poraza, a obrana mu pušta na sve strane, što je loš znak pred dolazak na Etihad. Suspendirani Mendy i ozlijeđeni Palmer sigurno su izvan stroja lideru, a vjerojatno i napadač Jesus. Brentford pada što sezona ide, a vađenje na ovom gostovanju teško je izvodiva misija. Fosu, Jeanvier i Jorgensen neće moći pomoći Brentfordu, a vjerojatno ni Eriksen, Mbeumo i Wissa.

Norwich - Crystal Palace

Tavorio je Norwich dugo na posljednjem mjestu, ali dolaskom na klupu Deana Smitha, stvari su počele kretati prema pozitivi. S dvije uzastopne pobjede izmjestio se povratnik u ligu na 17. mjesto, ono koje sanja i na kraju prvenstva. Londonski Crystal Palace ne ide u rang najjačih suparnika i sigurno domaćini imaju plan jurišati na tri boda, pogotovo jer nakon ovog kola imaju tri izuzetno teška dvoboja. Izostaje im samo iskusni vratar Krul kojeg će zamijeniti Gunn, a Omobamidele, Rupp i Sorensen su upitni. Palace je osvojio bod u prošla tri kola i pao na 13. mjesto, tako da je i njemu bitan pozitivan rezultat ovdje. Senegalac Kouyate još slavi naslov prvaka Afrike, a ostaje vidjeti hoće li se oporaviti McArthur i Tomkins.

Tottenham - Southampton

Poraz u gradskom obračunu protiv Chelseaja zaustavio je proboj Tottenhama prema mjestu za Ligu prvaka, ali samo je dva boda do te četvrte stepenice. Pokušat će sastav trenera Contea doći do pobjede protiv Southamptona, a moguće je da londonski klub bude i kompletan, iako su upitni Dier, Skipp i Tanganga. Southampton je izgubio samo jednu od prošlih osam utakmica u svim natjecanjima, a na svom stadionu je u prošlom kolu prikočio vodeći Manchester City remijem 1:1. Brine nešto slabiji učinak u gostima, a Tella, Lyanco i McCarthy neće biti na raspolaganju treneru Hasenhüttlu, dok strijelac pet golova Broja nije siguran da će moći zaigrati u sjevernom Londonu.

Aston Villa - Leeds

Pobjedom protiv Evertona je Aston Villa izašla iz lošeg rezultatskog niza i skočila na 11. mjesto, a plan je pokušati svladati i Leeds, te se dodatno učvrstiti u sredini redoslijeda. Nakamba je ozlijeđen klubu iz Birminghama, a Traore i Trezeguet još (pre)umorni od nastupa na Afričkom kupu nacija, dok Jamajčanin Bailey možda i sanira probleme s bedrom. Nakon dvije pobjede, Leeds je posrnuo doma protiv Newcastlea i ostao na 15. mjestu. Najveći su mu problemi izostanci reprezentativca Engleske Phillipsa i napadača Bamforda, a ozlijeđen je i centralni branič Cooper. Leeds je primio barem gol u prošlih osam službenih utakmica, dok je Aston Villa postigla najmanje jednog u zadnjih 11 prvenstvenih ogleda na svom Villa Parku.

image

Sadio Mane i Mohamed Salah

CHARLY TRIBALLEAU Afp

Četvrtak, 10. veljače 2022.

Wolverhampton - Arsenal

Odličnih 13 bodova iz prošlih pet utakmica uzdignuli su Wolverhampton na osmo mjesto, a četvrto mu bježi samo četiri boda. Dvoboj sa šestoplasiranim Arsenalom bit će pravi test vrijednosti za momčad trenera Bruna Lagea, koji ima petoricu ozlijeđenih igrača (Boly, Hwang Hee-Chan, Jonny, Mosquera, Neto). Arsenal je zaustavljen u naletu kada ga je porazio Manchester City, a s Burnleyem odigrao 0:0, ali vjeruju u klubu iz Londona da već na ovom gostovanu mogu bljesnuti, premda igraju protiv vrlo čvrstog sastava, koji ima odličnu obranu. Egipćanin Elneny još je umoran od finala Kupa nacija i neće zaigrati za goste, kao ni ozlijeđeni Tomiyasu i Soraes. Zanimljiv je podatak da Wolverhampton nije gubio na poluvremenu u prošlih 16 ligaških dvoboja kao domaćin.

Liverpool - Leicester

S odigranom utakmicom manje, drugoplasirani Liverpool ima devet bodova zaostatka za vodećim Manchester Cityjem, pa još nije potpuno izgubio nadu u naslov prvaka, premda su svjesni na Anfieldu da bi se mnogo toga moralo poklopiti u njihovu korist za najviši doseg. Liverpoolovi udarni napadači Salah i Mane razračunavali su se u nedjelju u finalu Kupa nacija, Senegal i Mane su slavili nakon jedanaesteraca za prvi naslov prvaka Afrike, a teško je za očekivati da će zaigrati u ovom dvoboju s Leicesterom, kojeg će osim njih najvjerojatnije propustiti i Origi. Leicester je na desetom mjestu i još uvijek se bori s velikim brojem ozlijeđenih igrača, tako da na Anfield neće putovati Vardy, Bertrand, Fofana, Castagne, Evans i Pereira, dok izostaje i senegalski slavljenik Mendy. Liverpool je u nizu od 23 utakmice na svom terenu bez poraza u svim službenim natjecanjima.

Linker
20. travanj 2024 01:52