OLI SCARFF Afp
ALERGIČAN NA NEUSPJEH

Ronaldov ultimatum upravi Man. Uniteda! Pred njima je velika odluka, a ‘krivi‘ ishod donosi - rastanak!?

U svlačionici vlada malodušje i prema pisanju engleskih medija, atmosfera je slična onoj pod Solskjaerom
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 07. siječanj 2022. 15:03

Nije pretjerano dugo potrajao medeni mjesec Ralfa Rangnicka i Manchester Uniteda. Miris svježih ambicija sada je zamijenio poznati vonj neuspjeha, isti onaj koji se širio hodnicima Old Trafforda tijekom vladavine Olea Gunnara Solskjaera. A ako je netko alergičan na neuspjeh onda je to prva zvijezda kluba Cristiano Ronaldo.

Daily Star donosi priču o Ronaldovom upozorenju upravi prilikom selekcije novog trenera - ne svidi li mu se izbor novog stratega, portugalski superstar će dignuti sidro i sreću potražiti negdje drugdje. Ovim "praktičnim" ultimatumom Ronaldo je poslodavcima poručio da se i njega mora uključiti u odabir trenera, jer United nije oduševio pod Rangnickom, a plan je otpočetka ionako bio da se Nijemac na ljeto podigne par katova iznad, u ured sportskog direktora. Zato je ključno da se ponovno ne napravi krivi korak u odabiru čovjeka koji će povesti United u iduću sezonu. Osobito ako je "crvenim vragovima" u interesu da zadrže igrača čiji ugovor vrijedi do ljeta 2023. i koji je ove sezone na svom kontu zabilježio 14 golova i tri asista Premierligi i Ligi prvaka.

image

Ralf Rangnick i Cristiano Ronaldo

OLI SCARFF Afp

Pod pritiskom oko odabira novog trenera bit će i Richard Arnold koji će od 1. veljače zamijeniti Eda Woodwarda na mjestu izvršnog direktora, a navodno su Arnold i Rangnick suzili listu na tri imena: PSG-ov Mauricio Pochettino, Ajaxov Erik ten Hag te Leicesterov Brendan Rodgers su frontrunneri za klupu Uniteda.

Još jedna bitna stvar s novim trenerom je da će, ukoliko Ronaldo ostane, morate pronaći sustav u kojem bi Portugalac mogao egzistirati jer se pokazalo da Rangnickovih 4-2-2-2 nikako ne odgovaraju njegovom načinu igre. Štoviše, u svlačionici Uniteda vlada malodušje i prema pisanju engleskih medija, atmosfera je slična onoj pod Solskjaerom. Uostalom to pokazuje i masovni egzodus igrača; Anthony Martial je javno rekao da je "vrijeme za nove izazove" i francuski će reprezentativac otići možda već i ove zime, Paul Pogba i Jesse Lingard nisu pokazali nikakav motiv da produže svoje ugovore, dok je Edinson Cavani izrazio želju za odlaskom u ovom prijelaznom roku, ali je klub spustio rampu. Donny van de Beek, Dean Henderson i Eric Bailly su također nezadovoljni minutažom i otvoreni su za pronalazak nove sredine.

Rangnick je postao svjestan situacije i serijom sastanaka s igračima pokušava doznati kakva su njihova razmišljanja, tko želi otići, a tko želi nastaviti svoju gažu na Old Traffordu. Kada se sve uzme u obzir, novom treneru neće biti nimalo lagano nositi se sa situacijom u engleskom velikanu, prvo mora pridobiti svlačionicu punu ega, pa onda i pokušati vratiti Man. United u sam vrh engleskog nogometa. Pod težinom sir Alexove ostavštine još nitko nije izdržao od njegovog odlaska iz kluba. Stoga je jedna od najvažnijih stavki u izvješenom oglasu za posao upravo to - ponovno implementirati omiljenu Fergusonovu mantru "sami protiv svih".

Linker
24. travanj 2024 17:18