IAN HODGSON Afp
Na putu prema dolje

Ronaldu drastično pala cijena, a očekuje i novi udarac! U Unitedu otkrili što planiraju napraviti s Cristianom

S obzirom na incident protiv Tottenhama, ali i slabom ulasku u sezonu, novi pad cijene tek se očekuje
Piše: Andro PolicObjavljeno: 22. listopad 2022. 09:31

Cristiano Ronaldo proživljava najteže dane u karijeri. Nakon nesuglasica s trenerom Erikom ten Hagom, 37-godišnji Portugalac udaljen je iz momčadi, a njegov slab ulazak u sezonu, uz incident na utakmici s Tottenhamom, utječe i na njegovu cijenu koja pada sve niže. Inače, nizozemski strateg komentirao je kakvo je trenutačno stanje situacije.

- Ne računam na njega za utakmicu protiv Chelseaja, a nakon toga nastavljamo dalje. Cristiano ostaje važan dio momčadi i računam na njega u ostatku sezone. Hoće li se vratiti već u ponedjeljak? Vidjet ćemo, želim ga u momčadi - rekao je Ten Hag.

Transfermarkt trenutnu Ronaldovu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura, a ispod tog iznosa bio je tek kao 19-godišnjak, bilo je to 2004. kada je vrijedio 18 milijuna eura. Na Santiago Bernabéu stigao je u ljeto 2009. kao, barem tada, najveći transfer u povijesti nogometa nakon što ga je Real Madrid kupio za 94 milijuna eura. U španjolskoj prijestolnici proživio je zenit karijere, a 2018. potpisao je za Juventus koji je Madriđanima uplatio 117 milijuna eura za njegove usluge.

Brojke su strmoglavo pale četiri godine kasnije. Potkraj kolovoza 2021., kada je drugi put u karijeri stigao na Old Trafford, vrijednost mu je iznosila 45 milijuna eura. U tekućoj sezoni, u kojoj je postigao tek dva pogotka, vrijednost je naglo pala, a s obzirom na teške dane ispred njega, dodatan pad očekuje se u narednim mjesecima.

Po vrijednosti trenutno je 15. igrač "crvenih vragova" i tek 171. u konkurenciji svih igrača engleske Premier lige.

Linker
18. travanj 2024 13:49