Erik Ten Haag

 Spp/imago Sportfotodienst/profimedia
ISPISUJE POVIJEST

Savršeni kaos: Ten Hag izveo neuspjeh za povijest pa izjednačio veliki rekord star 113 godina

Kako bilo, Nizozemac u očima otočkih kritičara nije osoba kojoj treba sto posto vjerovati
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. studeni 2023. 17:04

Pogotkom u nadoknadi vremena kapetan Bruno Fernandes donio je pobjedu Manchester Unitedu u, pokazalo se, poprilično neizvjesnom dvoboju na travnjaku londonskog Fulhama. Portugalac je tako donio Vragovima prvi trijumf nakon lošeg izdanja protiv Manchester Cityja (0:3) u prošlom kolu i Newcastlea (0:3) u Liga kupu.

Ujedno, bila je to 50. pobjeda za Erika Ten Haga otkad je u lipnju prošle godine preselio iz Amsterdama u Manchester. Iako je prošle sezone probudio Marcusa Rashforda i znao izgraditi solidne pobjedničke nizove, pa tako i eliminirao Barcelonu iz Europske lige, Nizozemac u očima otočkih kritičara još uvijek nije osoba kojoj bi se na Old Traffordu trebalo bezuvjetno vjerovati. Baš je proteklih tjedan-dva u više navrata morao govoriti o vlastitoj budućnosti. Međutim, Ten Hag je u subotu ušao u povijest.

image

Slavlje Manchester Uniteda protiv Fulhama

ADRIAN DENNIS Afp

Pobjedom nad Fulhamom, Ten Hag je izjednačio rekord Ernesta Mangnalla iz 1912. godine. Nizozemskom stručnjaku trebalo je 78 utakmica da stigne do 50 pobjeda s Manchester Unitedom, nijedan njegov prethodnik u povijesti kluba nije brže stigao do takvog uspjeha. Ten Hagu u leđa gledaju Jose Mourinho i Ole Gunnar Solskjaer. Portugalcu je za 50 pobjeda trebala 81, a Norvežaninu 92 utakmice.

Ironično, izjednačenju pozitivnog povijesnog uspjeha prethodio je jedan od najvećih neuspjeha. Porazom od Cityja prije samo šest dana, Ten Hag upisao je osmi poraz u ukupno 15 ovosezonskih utakmica. Najgori je to ulazak Manchester Uniteda u sezonu još od 1930. godine.

Očekuje se da će 51. pobjeda Ten Hag na klupi Uniteda stići već u srijedu. Vragovi gostuju u Kopenhagenu u četvrtoj rundi A skupine Lige prvaka. Treća su momčad tablice, s tek tri ostvarena boda nalaze se ispod Bayerna (9) i Galatasaraya (4), dok je Kopenhagen (1) na začelju. United je obvezan pobijediti.

Linker
28. travanj 2024 01:58