Old Trafford za vrijeme utakmice Manchester Uniteda i Chelseaja
 MICHAEL REGAN
GUBITCI SU OGROMNI

Šefica Manchester Uniteda: ‘Možemo organizirati dolazak 23.500 ljudi! Neke mjere su zbunjujuće...‘

Svaka domaća utakmica bez gledatelja klub sa Old Trafforda stoji pet milijuna eura.
Piše: HINAObjavljeno: 28. listopad 2020. 17:20

Manchester United objavio je u srijedu da je u stanju organizirati utakmice sa 23.500 navijača na svom stadionu, te da se pritom održava fizička distanca kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

"Na Old Traffordu možemo organizirati utakmice sa 23.500 navijača i pritom održavati fizičku distancu. Na tome smo radili dva mjeseca slijedeći vladine preporuke", izjavila je klupska šefica operativnih poslova Collette Roche, te je izrazila čuđenje kad su u pitanju mjere protiv širenja epidemije koronavirusa.

"Neke stvari je teško shvatiti i izazivaju zbunjenost. Ljudi putuju avionima, mogu se okupljati u restoranima, ili ići u kino gledati nogometne susrete, a mi imamo sve spremno da organiziramo utakmice s navijačima na stadionu, i to u sigurnom okruženju", kazala je Collette Roche.

Stadion Old Trafford ima kapacitet za oko 74.000 gledatelja, a posljednji puta je bio ispunjen u ožujku u derbiju protiv gradskog rivala Manchester Cityja.

Zbog epidemije koronavirusa utakmice u Engleskoj igraju se pred praznim stadionima. U ljeto, kada je usporeno širenje koronavirusa, britanska vlada je najavila da bi u listopadu mogla dozvoliti da se utakmice igraju pred ograničenim brojem navijača, ali se je od toga odustalo nakon što jesen donijela veliko povećanje broja zaraženih.

Zbog koronavirusa Manchester United je do kraja lipnja ostao bez 77 milijuna eura prihoda. Svaka utakmica bez navijača na stadionu košta ih oko pet milijuna eura.

Linker
18. travanj 2024 05:17