REUTERS/Gleb Garanich
IZGUBIO I MANCHESTER UNITED

SENZACIJA NA OTOKU: SAMO TAKO SE MOŽE SRUŠITI MANCHESTER CITY! Engleski prvoligaš se branio cijelu utakmicu i napravio ono što nije uspjelo Dinamu

Pravu su senzaciju na Otoku priredili nogometaši Wolverhamptona, svladavši na Etihadu Manchester City 2:0 (0:0)! Pao je aktualni prvak, a vodeći pogodak vidjeli smo u 80. minuti.
Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2019. 19:03

Meksikanac Raul Jimenez povukao je „kontru” od centra, na njega je krenuo Otamendi, a Jimenez mu je gurnuo loptu kroz noge i projurio pokraj Argentinca! Vidio je usamljenog Traorea, lijepo mu je dodao loptu, koju je Traore pospremio u mrežu za vodstvo i pobjedu gostiju!

Bila je to situacija kakvoj smo se nadali u utorak, no Dinamo nije došao u priliku da mu napadači budu na širokom prostoru sa Cityjevim srednjim braničima Otamendijem i Fernandinhom, koji nisu imali nikakvu šansu protiv Jimeneza i Traorea.

Zato su gosti nešto slično ponovili i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade – Jimenez je opet pogurnuo loptu Traoreu, koji je pretrčao Fernandinha, izbio je sam ispred Edersona i po drugi je put svladao Cityjeva vratara...

City je, dakako, napadao cijelu utakmicu, a briljirao je vratar gostiju, Portugalac Rui Patricio. Najbolje zgode za pogodak domaćin je imao u 57. minuti, kad je David Silva iz „slobodnjaka” s 20 metara uzdrmao gredu, te u 76. minuti, Bernardo Silva je zapucao „zicer” s osam metara. I kazna je stigla u završnici dvoboja, ovo je drugi prvenstveni poraz Cityja u osam odigranih kola, prvi su put bili poraženi prije tri tjedna u Norwichu (2:3)...

U sastavu Manchester Cityja nije bilo lijevog braniča, Francuza Benjamina Mendyja, koji se požalio na ozljedu potkoljenice. Iz Cityja su poručili da bi Mendy, koji je ove sezone odigrao samo četiri utakmice, mogao opet konkurirati za nastup za dva tjedna, nakon reprezentativne stanke.

Manchester City je igrao u ovom sastavu (4-3-3): Ederson – Walker (od 46. Zinčenko), Otamendi, Fernandinho, Cancelo – Gündogan, Rodri, David Silva (od 75. Gabriel Jesus) – Mahrez (od 60. Bernardo Silva), Aguero, Sterling.

Strijelac: 0:1 Traore (80., Jimenez), 0:2 Traore (94., Jimenez).

Izgubio i Manchester United!

U posljednjem susretu osmog kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle United je pobijedio Manchester United sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je 19-godišnji Matthew Longstaff u 72. minuti sjajnim udarcem sa 20 metara. Bio je to njegov prvi nastup u dresu 'svraka' i premijerni pogodak u elitnom razredu engleskog nogometa.

Utakmicu će pamtiti i menadžer Newcastle Uniteda Steve Bruce kojem je to bila 400-ta utakmica u Premiershipu, a zanimljivo, napokon je u 22. pokušaju uspio srušiti 'Crvene vragove'.

Linker
24. travanj 2024 01:56