ANDY BUCHANAN Afp
SVI GA HVALE

Šest pojačanja, velika očekivanja, a na kraju jedino neuništivi Ivan Perišić djeluje nedodirljivo!

Perišić je dokazao zašto je Conte tražio ugovor s 33-godišnjakom kao slobodnim igračem iz Intera
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 14:03

Antonio Conte ljetos je u Tottenham doveo šest pojačanja. Richarlisona (plaćen 58 milijuna eura) iz Evertona, Bissomua (30) iz Brightona, Spencea (15) iz Middlesbrougha, te Forstera (Saouthampthon) i našeg Perišića (Inter) koji su došli kao slobodni igrači, te Lengleta (Barcelona) na posudbu.

Tottenham sezonu otvara u Londonu u subotu protiv Southamptona, a po najavama samo je Perišić siguran da će započeti u udarnoj postavi. Perišić je - pišu Englezi - dokazao kroz Tottenhamovu predsezonu zašto je Conte tražio ugovor s 33-godišnjakom kao slobodnim igračem iz milanskog Intera. Hrvat je u ulozi lijevog bočnog dao više napadačkih akcija nego što je Conte mogao dobiti od Ryana Sessegnona i, posebno, Sergia Reguilona, koji su igrali ispred njega na poziciji krila.

Perišićevi sprintevi na cijelom terenu pokazali su se na pripremama posebno važnim za momčad. Conte iz prve ruke zna što Perišić može dati iz vremena dok je bio na čelu milanskog Intera, s veteranom koji prijeti golu iz velike daljine, ali i izbliza, plus što puno toga može sam iskreirati.

image
ANDY BUCHANAN Afp

Od ostalih pojačanja, Spence se natječe s Mattom Dohertyjem za poziciju desnog krila, pri čemu će potonji vjerojatno ostati prvi izbor. Lengletu će vjerojatno trebati neko vrijeme da kraj Cristiana Romera, Erica Diera ili Bena Daviesa zauzme stopersku poziciju. Ozljeda bi mogla spriječiti Bissoumu da doživi natjecateljski debi u veznom redu Spursa već protiv Southamptona.

Sjajni napadači Harry Kane i Son Heung-Min neupitni su u napadu, dok se za treću poziciju bore Richarlison i Dejan Kuluševski, koji je u siječnju stigao iz Juventusa. Kuluševski je imao dobro proljeće i mogao bi imati startnu prednost. S druge strane, Richarlison je skupo plaćen.

Dakle, šest pojačanja, velika očekivanja, a na koncu samo neuništivi Ivan Perišić djeluje nedodirljivo...

Linker
19. travanj 2024 06:33