Screenshot
VIDEO: KONTROVERZNI GOL

Skandal na Otoku zbog situacije koja bi mogla utjecati na ishod cijelog prenstva: Ovo je najgora odluka ikad!

Nevjerojatan preokret vidjeli smo u mančesterskom derbiju, ali i gol koji bi mogao usmjeriti lov na titulu.
Piše: SNObjavljeno: 14. siječanj 2023. 17:18

U mančesterskom derbiju 20. kola Premier lige, nogometaši Manchester Uniteda su na svom Old Traffordu svladali City 2:1 velikim preokretom o kojem će se još pričati.

Bila je to deveta pobjeda u nizu Uniteda u svim natjecanjima, Premier liga, FA kup i Liga kup, dok je City izgubio drugi put za redom. Sve je moglo biti drugačije jer je City vodio 1:0 do 78. minute, ali je domaći sastav s dva brza gola Brune Fernandesa i Rashforda okrenuo rezultat i pobijedio.

Bit će još puno govora na Otoku o ovome preokretu, jer je Fernandes prvi gol zabio nakon očitog zaleđa. Dogodila se situcija kakva se rijetko viđa u nogometu - Rashford je dobio loptu u for, ali je očito bio u zaleđu. Međutim, napadač Uniteda nije dirao loptu, trčao je za njom i praktički čuvao tijelom sve dok ju nije preuzeo Fernandes i zabio za 1:1.

KONTROVERZNU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Suci su s malim odmakom pokazali zaleđe, ali uključio se VAR i priznao pogodak. Samo nekoliko minuta kasnije, u 82., domaćin je poveo. Garnacho je ubacio pred gostujuća vrata gdje je nečuvan bio Marcus Rashford koji iz blizine lako daje gol za pobjedu.

Prvi gol izazvao je skandal na Otoku, žučne reakcije stižu sa svih strana, a oglasio se i strijelac Bruno Fernandes.

"Bio sam okrenut prema golu, nisam znao je li netko od nas bio u zaleđu, a Marcus je vidio da sam u boljoj poziciji i prepustio mi udarac. On nije imao nikakav utjecaj jer nije bilo nikoga u njegovoj blizini. Sada izgledamo kao momčad. Uvijek je važno pobijediti. nije bitan protivnik. Važna je samo pobjeda. Veliki trud tima", zaključio je Fernandes.

Međutim, s mišljenjem portugalskog napadača ne slaže se dobar dio javnosti i stručnih komentatora na otoku. Ugledni novinar Jordan Elgott tvrdi da je to bila najgora sudačka odluka u povijesti lige.

"Da Rashford nije gradio loptu, Ederson bi je uspio odnijeti. Rashford se nije zaustavio štiteći loptu sve dok je nije preuzeo Fernandes i zabio. Ovo je najgora odluka u Premiershipu ikad, i imat će ogromnu ulogu u lovu na naslov prvaka".

Pep Guardiola je, kao i obično, odgovorio diplomatski:

"Marcus Rashford je u ofsajdu, Bruno Fernandes nije. Rashford je omeo našeg vratara i središnje braniče", rekao je Guardiola, no zapravo nije rekao ništa. "Tako je kako je. Znamo gdje igramo. Teško je sucima na ovim stadionima", još jednom ‘solomunski‘ je komentirao Španjolac.

Čak je i Unitedov trener Erik Ten Hag izjavio kako suosjeća s Guardiolom:

"Razumijem da je to suparnicima teško prihvatiti", a potom je nastavio:

"Naravno da je sve zajedno zbunjujuće, ali po pravilima - on nije dirao loptu, nije sudjelovao u akciji i to je regularan gol."

Dietmar Hamann, legendarni igrač njemačke reprezentacije te Bayern Münchena i Manchester Cityja, a danas aktivni nogometni trener, frustrirano je reagirao na svome Twitter računu:

"Kako je moguće da je ovaj gol regularan? Ovo je najsmješnija odluka koju sam ikad vidio! Vratite nam nogomet."

Evo i nekih od komentara s društvenih mreža koje su eksplodirale nakon pogotka Brune Fernandesa:

"Gol Brune Fernandesa je regularan? Daj, već sam umoran od toga...

Neću lagati, mislim da Fernandesov pogodak ne vrijedi, ali sjećate se kad se to prošle godine dogodilo nama pa su nam se svi smijali?

Navijači Arsenala likuju dok se igrači Cityja žale na ovaj gol.

Neću lagati, onaj Brunov gol je bio u ofsajdu, ali znate što...

Taj je gol trebao biti poništen. Bila je to zastrašujuće loša odluka.

Ovaj je gol promijenio čitavu utakmicu i drži City podalje od Arsenala, ali frustrirajuće je vidjeti još jedno loše suđenje. Rashford nije dotaknuo loptu, ali njegov trk i njegovo građenje sprječava Cityjeve braniče da je osvoje. To zaista ometa.

Prvi je gol omogućio Rashfordu da zabije drugi, a to su vodstvo Crveni vragovi do kraja uspjeli zadržati."

Linker
21. travanj 2024 14:24