KIERAN MCMANUS/TOTTENHAM HOTSPUR FC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Kieran Mcmanus/tottenham Hotspur Fc/shutterstock Editorial/profimedia
NEVJEROJATNA ODLUKA

Skandal u Engleskoj, liga priznala ogromnu pogrešku, Klopp bijesan: ‘U životu nisam vidio nepošteniju utakmicu‘

Sporno je i isključenje Curtisa Jonesa u 26. minuti
Piše: SNObjavljeno: 30. rujan 2023. 22:04

Dugo će se pričati o utakmici 7. kole Premier Leageu u kojoj je Tottenham autogolom Joela Matipa u šestoj minuti sudačke nadoknade došao do pobjede (2:1). Redsi su tu utakmicu završili s dva isključena igrača, a poništen im je i gol.

Sve je počelo u 26. minuti kada je isključen Curtis Jones. Sudac Hooper mu je prvo pokazao žutu karton, ali ga je zatim VAR soba zvala te je pregledao snimku i preinačio odluku u crveni karton.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Liverpool nije posustao ni s igračem manje, a onda je uslijedila nova kontroverzna odluka. Luis Diaz je postigao gol, ali je on poništen zbog navodnog zaleđa iako je i golim okom bilo jasno da je Cristiano Romero bio bliži svojem golu od napadača Liverpoola.

Nakon utakmice Jürgen Klopp je rigao vatru na suce.

- U svom životu nisam vidio nepošteniju utakmicu. Ponosan sam na svoju momčad, nikad ponosniji, ali nikada nisam ni vidio utakmicu s ovoliko nepoštenih okolnosti te nepoštenih i suludih odluka - između ostalog je rekao njemački trener, a ubrzo je uslijedilo i priznanje pogreške. Barem one kod Diazovog gola.

‘Sudačka organizacija svjesna je značajne ljudske pogreške koja se dogodila na utakmici Tottenhama i Liverpoola. Gol Luisa Diaza poništen je signaliziranjem zaleđa sudaca na utakmici što je bila očita pogreška i gol je trebao biti priznat. No, VAR nije intervenirao, a mi ćemo analizirati kako je došlo do takve pogreške. Kontaktirat ćemo Liverpool i priznati grešku‘, priopćili su iz sudačke organizacije Premier League.

Malo će Kloppu pomoći priznanje te greške. Bodovi su izgubljeni...

Linker
20. svibanj 2024 01:26