Federico Titone/AFP/Profimedia
OTKRIVAJU ENGLEZI

Skupocjeno pojačanje u pratnji Hrvata ušetalo u svlačionicu Chelseaja. Zvijezde su ostale zatečene

Nakon sezone za zaborav zvijezdama londonskog kluba bit će drastično smanjene plaće
Piše: SNObjavljeno: 20. travanj 2023. 11:38

Na naslovnici tiražnog Daily Maila osvanuo je tekst pod nazivom ‘Unutar Chelseajeve noćne more: Igrači su u zabludi oko Todda Boehlyja, a posjet Mihajla Mudrika svlačionici izazvao je nemir u svlačionici‘.

Sredinom siječnja Mudrik je stigao na Stamford Bridge iz Šahtara uz odštetu od 100 milijuna eura, a tri mjeseca kasnije engleski mediji otkrivaju potankosti njegovog dolaska u klub. Ilustriraju kako scena na dan njegovog dolaska najbolje oslikava trenutnu situaciju u redovima ‘Bluesa‘.

- Ovo više nije moj klub. Ne prepoznajem ga - rekao je legendarni bivši napadač Chelseaja Didier Drogba nakon ispadanja Chelseaja u četvrtfinalu Lige prvaka od Real Madrida, a zasigurno bi njegove riječi potpisali brojni navijači londonskog kluba.

image

Todd Boehly

Mark Pain/pa Images/Profimedia

Daily Mail tako otkriva da je novi vlasnik Chelseaja Todd Boehly 15. siječnja dopustio Mudriku i njegovim predstavnicima, među kojima je bio i bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna, da posjete svlačionicu Chelseaja i to u trenucima kada su se radile posljednje pripreme za utakmicu. Svrha posjeta bila je da se Mudrika predstavi suigračima nakon što je prethodno predstavljen publici.

image
Toyin Oshodi/AFP/Profimedia

"Zajedno uz Mudrika i Boehlyja i mnogim je drugim pojedincima, koji su bili dio pratnje ukrajinskog napadača, dozvoljen pristup unutarnjem svetištu momčadi. Svlačionica se tretira kao sveto mjesto za igrače, posebice uoči početka utakmice dok traju mentalne pripreme, a postoje striktna pravila o tome kome je dozvoljen ulazak na dan utakmice. Ali kultura u američkim sportovima je drugačija i u brojnim je prilikama u svlačionicu dozvoljen ulazak novinara. Bez obzira na sve pojedini igrači i osoblje ostali su zatečeni kada je u svlačionicu dozvoljen ulazak Boehlyja, Mudrika i njegovih savjetnika", piše Daily Mail provlačeći kako je dolazak Boehlyja usprkos ulaganju većem od 600 milijuna funti na pojačanja nakon preuzimanja od Romana Abramoviča unazadio klub.

Chelsea sljedeće sezone neće igrati Ligu prvaka, posljedično će klupska zarada biti smanjena, pa su stoga najavljena i smanjenja plaće i to za najmanje 30%, a prema nekim izvorima rezovi bi mogli biti i 50-postotni.

Od Boehlyjevog preuzimanja Chelsea je doveo 16 pojačanja, od kojih su neki stigli na posudbe. Predvodi ih Enzo Fernandez koji je Benfici plaćen 107 milijuna funti. Slijede Mudrik, Wesley Fofana (75 milijuna funti), Marc Cucurella (60 milijuna funti), Raheem Sterling (47.5 milijuna funti), Benoit Badiashile (35 milijuna funti)...

Chelseajeva pojačanja u eri Todda Boehlyja

Enzo Fernandez - £107m

Mihajlo Mudrik - £88.5m

Wesley Fofana - £75m

Marc Cucurella - £60m

Raheem Sterling - £47.5m

Benoit Badiashile - £35m

Kalidou Koulibaly - £33m

Noni Madueke - £29m

Malo Gusto - £26m

Carney Chukwuemeka - £20m

Andrey Santos - £18m

Pierre-Emerick Aubameyang - £10.3m

Gabriel Slonina - £9m

David Datro Fofana - £8m

Denis Zakaria - posudba

Joao Felix - £9.7m, posudba

Linker
04. svibanj 2024 14:48