SHAUN BOTTERILL(GETTY IMAGES
‘UOPĆE SE NE ZAMARAM‘

Slaven Bilić beskompromisno odgovorio na zov slave i više od 100 milijuna bez borbe!

Veliki rival hrvatskog trenera još je rezolutniji: ‘To bi bila nacionalna sramota!‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 24. svibanj 2020. 14:04

Nakon gotovo dva mjeseca beskrajnih sastanaka i raznih špekulacija bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić i njegov West Bromwich Albion dočekali su vijest koja im je mogla navuči samo široki osmjeh na lice. Ukoliko sezona u Championshipu (2 liga) ne bude mogla biti okončana zbog koronavirusa, konačni poredak odlučio bi broj osvojenih bodova po utakmici.

To praktički znači da u slučaju prekida sezone Bilić sa svojim klubom može slaviti povratak u Premiership baš kao i vodeči Leeds United. I dok navijači oba kluba priželjkuju da se sezona ne nastavi, WBA i Leeds žele odigrati preostalih devet utakmica i na travnjaku potvrditi dominaciju u drugom razredu engleskog nogometa. Za sada je još uvijek vrlo neizvijesno hoće li se prvenstvena utrka nastaviti testiranja igrača na Koronavirus su okončana, a službeni rezultati očekuju se tijekom današnjeg dana kada bi mnoge stvari mogli biti jasnije.


- Uopće se ne zamaram nikakvim gatanjima i predviđanjima, poštovati ćemo svaku odluku, a pripremamo se tako kao da će se sezona nastaviti i okončati. Moji pomoćnici predvođeni kondicijskim trenerom Nickom Daviesom pripremili su igračimo opsežan program treninga, odgovor igrača bio je izvanredan i potpuno spremni očekujemo početak sutrašnjih treninga u manjim skupinama Svi skupa smo se zaželjeli treniranja i nogometa uz naravno poštivanje svih medicinskih preporuka - istaknuo je menadžer West Bromwich Albiona Slaven Bilić.


Na prvenstvenoj ljestvici prije prekida Leeds United ima 71 bod, bod više od West Bromwich Albiona, dok treće mjesto zauzima Fulham sa 64 osvojena boda.

Koliko god se Bilić i Bielsa trenutno nalazili u dobitnoj poziciji navedena prednost se vrlo brzo može istopiti što je Leeds kroz povijest dokazao nebrojeno puta, No sportski fair play je trenutno glavna misao vodilja iako "iza ugla" čeka nagrada od minimalno 100 milijuna funti koliko financijski znači ulazak u Premier ligu u kojoj Leeds United nije bio čak 16 godina.

No predsjednik kluba s Elland Roada Andrea Radrizzani smatra da bi okončanje sezone prije vremena bila nacionalna sramota.

Talijanski poduzetnik koji je najzaslužniji za dolazak karizmatičnog menadžera Marcela Bielse bez čijeg doprinosa Bijeli nikada ne bi niti došli u prigodu da se vrate u Premier ligu baš kao i Slaven Bilić preferira sportske motive koje bi realno malo tko isticao u sličnoj situaciji.

No kako svaka medalja ima dvije strane podosta je i onih kojima odgovara otkazivanje sezone, pogotovo se to odnosi na klubove u grčevitoj borbi za ostanak u ligi. Hull City se uspio dovesti u situaciju, gdje desetorici igrača krajem mjeseca ističu ugovori, a petorici posudba, stoga i ne čudi da Tigrovi žele kraj sezone što prije. Vrlo lako bi moglo presuditi glasanje, a ukoliko 13 klubova bude za raniji kraj prvenstvene utrke Bilić i Bielsa nb i puno ranije mogli ispiti pobjednički šampanjac.

Linker
28. travanj 2024 11:07