Slaven Bilić u zagrljaju s Pepom Guardiolom
 CLIVE BRUNSKILL
PRONAŠLI MU ZAMJENU

Slaven Bilić dan nakon senzacije dobiva otkaz, već je poznato tko će ga zamijeniti!

‘Smiren sam, samo radim svoj posao. Ne opterećujem se time. Pokazali smo sada...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. prosinac 2020. 08:04

Usprkos činjenici da je s velikim Manchester Cityjem odigrao 1:1 Slaven Bilić mogao bi biti smijenjen već danas.

Tako barem naveliko pišu engleski mediji, a kao favoriti za njegovog nasljednika slove Sam Allardyce, Nigel Pearson, Mark Hughes i Eddie Howe.

Vijest o izglednoj Bilićevoj smjeni prenio je i ugledni BBC, a evo što je rekao sam bivši hrvatski izbornik nakon okršaja protiv velikog Pepa Guardiole.

- Moja momčad u obrani je odigrala sjajno. Igrali smo protiv velikih igrača, znali smo da nećemo previše vidjeti loptu u našim nogama. Branili smo se briljantno, ovo je veliki bod, ali i još veći pokazatelj onoga što jednostavno moramo činiti u svakoj utakmici. Ovdje smo se doslovno branili "za naše živote". Bili smo sprijemni umrijeti jedno za drugo na tom terenu, a to je sve što mogu tražiti od mojih igrača - pričao je Bilić za BBC Sport nakon utakmice.

image
MICHAEL REGAN

A što tek reći za tog Sama Johnstonea. Taj je 27-godišnji vratar dao sve da City ne uzme puni plijen...

- Kakve dvije obrane na samom kraju... Ali, rekao sam i prije početka sezone - ako mislimo ostati u ligi, treba nam sjajan vratar. Trebamo ga takvog, a danas je bio pravi - rekao je negdašnji hrvatski izbornik.

Jučer osvojen bod za WBA bio je prvi kojeg su uzeli na Etihadu još od 2005. godine. Nakon devet uzastopnih poraza u jednako toliko premierligaških sezona, konačno nešto...

- Ponosan sam na svoje dečke. Rekao sam im da rade naporno, da frustriraju City i to smo uspjeli. Već smo ove sezone odigrali neke dobre utakmice protiv jakih momčadi, bio bih uvijek razočaran kada ne bismo osvojili barem bod. Svaki bod vrijedi, a pogotovo ovaj, kada znam da moji momci mogu ovako odigrati. Ako budemo ovako "ludi" kao sinoć, onda znam da imamo dobre izglede za ostati u ligi, kako god da igrali - rekao je Bilić pa za Amazon prokomentirao i spekulacije oko njegove smjene.

- Smiren sam, samo radim svoj posao. Ne opterećujem se time. Pokazali smo sada - ne mogu biti ponosniji na ono što je moja momčad pokazala za West Brom. Neke druge stvari nisu u mojoj kontroli i time se ne opterećujem.

Linker
04. svibanj 2024 10:16