MARTIN RICKETT
(NE)OČEKIVANI POTEZ

Slaven Bilić dobio otkaz! Bivšeg izbornika Vatrenih nije spasila niti senzacija protiv Manchester Cityja

Otkaz su dobili i Bilićevi suradnici iz stožera Dean Računic i Danilo Butorović
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. prosinac 2020. 13:15

Nakon što je u posljednjem kolu Premier lige kreirao pravu malu senzaciju i odigrao 1:1 u gostima protiv Manchester Cityja, Slaven Bilić je dobio otkaz na mjestu trenera West Bromwich Albiona. Valja istaknuti kako je Bilić dobio otkaz, zajedno sa suradnicima Deanom Računicom i Danilom Butorovićem.

Bilić je momčad West Broma preuzeo u ljeto 2019. godine, prošle sezone su u Championshipu igrali odlično i unatoč određenom padu nakon puaze zbog korone izborili promociju u Premiership. Tu su krenuli problemi - Uprava kluba na čelu s kineskim vlasnikom odbila je tijekom prijelaznog roka potrošiti ozbiljniji novac za pojačanja, zbog čega ih je Bilić nekoliko puta i javno prozivao.

Investirali su 45 milijuna funti uglavnom u otkupe igrače koji su u West Bromu već bili na posudbama, a za 15 milijuna funti kupljen je tek napadač Huddersfielda Karlan Grant. Nije to bio Bilićev pogodak - taj je dosad zabio samo jedan gol, a jučer je promašio golemu šansu kod 0:0 protiv Cityja.

image
Statistika Slavena Bilića
SOFASCORE

Uvid u statistiku Slavena Bilića omogućio je: SofaScore

Posljedično, West Brom je dosad s takvom momčadi osvojio tek sedam bodova uz samo jednu pobjedu protiv zadnjeg Sheffielda (oni su predzadnji). Opći je dojam britasnkih stručnjaka, medija i javnosti da Bilić niti malo nije kriv za tako slab učinak jer s takvim igračkim kadrom West Brom nije konkurentan u tako jakoj ligi. Britanski mediji sada tvrde kako je prvi favorit za Bilićevog nasljednika engleski menadžer Sam Allardyce.

Linker
16. travanj 2024 16:56