GLYN KIRK/Pool/AFP
Nakon kiksa ispred Hrvata

Slaven Bilić izgubio prvo mjesto na neslavnoj ljestvici: ‘Koja je svrha tog poteza, pa što su očekivali?‘

Solskjaer se tako nalazi pod velikim pritiskom uoči subotnjeg gostovanja kod Evertona
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2020. 13:53

Ole Gunnar Solskjaer preuzeo je vodeće mjesto u konkurenciji premierligaških menadžera za dobivanje otkaza.

A zanimljivo, vodeće mjesto preuzeo je upravo od - Slavena Bilića, menadžera West Bromwich Albiona.

Nakon dvaju vezanih poraza, od Arsenala u Premiershipu i Istanbul Basaksehira u Ligi prvaka engleski mediji ozbiljno su počeli nagađati o smjeni norveškog stručnjaka. Betfair i Paddy Power nude omjere 6/5 na Solskjaerovu smjenu, a kao mogući njegov nasljednik najbolje kotora Mauricio Pochettino. Solskjaer se tako nalazi pod velikim pritiskom uoči subotnjeg gostovanja Manchester Uniteda kod Evertona. U šest utakmica u Premiershipu United je dosad slavio u svega dvije i nalazi se na nezavidnom 15. mjestu.

"Neću komentirati takve stvari. Zaposlenik sam kluba i radim najbolje što mogu", rekao je Solskjaer nakon poraza u Istanbulu upitan o vlastitoj poziciji.

Kladionice na smjenu Bilića s trenerske klupe WBA nude omjer 3/1, a iza njega slijede Scott Parker (Fulham 8/1), Sean Dyche (Burnley 12/1) i Chris Wilder (Sheffield United 16/1). Što se tiče potencijalnog Solskjearovog nasljednika iza Pochettina su prema kladionicama najveći favoriti Massimiliano Allegri, Ralph Hasenhuttl i Julian Nagelsmann.

Mogućnost Bilićeve smjene zanimljivo je komentirao Simon Jordan, inače bivši vlasnik Crystal Palacea i radijski komentator.

"Koja je svrha Bilićeve smjene? Čovjek nije izgubio svlačionicu. Igrači igraju, ali vjerojatno samo nisu dovoljno dobri. Pa što su zbilja očekivali? Ušli su u Premier ligu, nisu puno investirali već konzervativno. Bilo je jasno da korak naprijed neće biti sjajan", rekao je Jordan.

Nakon sedam odigranih kola Bilićev se WBA nalazi na 18. mjestu premierligaške ljestvice, u zoni ispadanja, s tri boda osvojena u tri remija.

Linker
02. svibanj 2024 21:02