LAURENCE GRIFFITHS
BOLNA ISTINA

Slaven Bilić ne može vjerovati što su mu napravili u vlastitom klubu: ‘Strašno sam razočaran!‘

‘Pa u subotu je bio s nama i u klubu su me uvjeravali da on sigurno ostaje i zato sam još više razočaran!‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2020. 09:01

Nakon šest kola West Bromwich hrvatskog trenera Slavena Bilića i dalje je bez pobjede, ali je jučer kao gost uzeo bod u Brightonu odigravši 1:1. Dobrim drugim poluvremenom WBA je nadoknadio zaostatak iz prvog i osvojio treći bod ove sezone. Nakon onih 3:0 koliko je imao protiv Chelseaja, pa odigrao 3:3, WBA je u sljedeća tri susreta (Southampton, Burnley, Brighton) ušao s namjerom da ostvari prvu pobjedu, ali uspjeli su doći do samo dva boda i u studeni će ući s tri ostvarena boda u Premier ligi.

No, Slaven Bilić imao je nakon utakmice i većih problema. Vodstvo kluba je bez Bilićevog znanja uoči utakmice prodalo egipatskog braniča Ahmeda Hegazija saudijskom prvoligašu Al Ittihadu.

Hrvat je nakon utakmice otkrio da je Hegazi trebao biti u sastavu protiv Brightona, dok se u klubu pravdaju kako su dobili ponudu koja se nije mogla odbiti. WBA je navodno zaradio pet milijuna eura za igrača kojem je ugovor trajao do 2022. godine i koji je imao tjednu plaću od 80.000 eura.

"To nije ni moja niti je to nogometna odluka, pa on je trebao igrati utakmicu. Strašno sam razočaran zbog negovog odlaska. Mi smo momčad koja treba dobre igrače, a on je igrač s velikim iskustvom u Premier ligi, internacinalac, veliki prosfeionalac koji je igrao i zadnju utakmicu protiv Burnleya, cijeli tjedan je s nama normalno trenirao", rekao je Bilić pa otkrio kako su mu u klubu doslovno radili iza leđa:

"Još u subotu je bio s nama i u klubu su me uvjeravali da on sigurno ostaje i zato sam još više razočaran što se ovo dogodilo", kazao je Bilić.

Na kraju je dodao još nešto:

"Znam da postoji nogometna ekonomija i nogometni razlozi. Mi smo novaci u ligi i napravili smo sjajan posao zadržavši naše igrače iz prošle sezone, ali nismo ni približno aktivni u tom smislu kao drugi klubovi. U takvoj situaciji najmanje što možeš napraviti je zadržati igrače kao što je Ahmed Hegazi. Mi jednostavno ne smijemo gubiti takve igrače".

Hegazi je bio u West Bromu od ljeta 2017. te je u 104 susreta postigao četiri gola.

Linker
19. travanj 2024 07:20