GEOFF CADDICK Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Slovenac javno ‘oprao‘ Guardiolu i Kloppa: ‘Buniti bi se trebali radnici u tvornicama, a ne njih dvojica!‘

‘S Agnellijem nemam nikakav odnos. S Perezom sam se sreo u Parizu i ponašao se u skladu s protokolom‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 25. lipanj 2022. 22:01

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin odgovorio je trenerima i igračima koji se u posljednje vrijeme žale na prevelik broj utakmica u jednoj sezoni. Također, istaknuo je da je za njega Superliga kao projekt – mrtva.

- Klubovi su tražili deset utakmica u Ligi prvaka. Bit će ih osam, to je pravi broj. Lige s 18 momčadi bile bi korisnije, ali se predsjednici ne slažu. Trebaju shvatiti da su dva nacionalna kupa previše, rekao je Slovenac u svom razgovoru za Gazzetu dello Sport, kojeg je prenio Calcio Finanza.

Govoreći o broju utakmica u sezoni, posebno se obratio dvojici nogometnih djelatnika i poslao im jasnu poruku.

image

Aleksander Čeferin

FRANCK FIFE Afp

- Klopp i Guardiola se bune? Lako je uvijek napadati Fifu i Uefu, ali situacija je jasna. Igraš li manje, smanjuju se i plaće. Ako se netko treba žaliti, to su radnici u tvornicama koji zarađuju po tisuću eura mjesečno, poručio je 54-godišnjak.

Osvrnuo se na projekt Superlige o kojem se intenzivno raspravljalo, a koji je doživio fijasko i prije nego što je zaživio. Unatoč tome, čelni ljudi Juventusa, Real Madrida i Barcelona još uvijek maštaju o toj ideji. Između ostalog, otkrio je da je prekinuo svaki kontakt s predsjednikom "stare dame", čijoj je kćeri, inače, krsni kum.

- S Agnellijem nemam nikakav odnos. S Perezom sam se sreo u Parizu i ponašao se u skladu s protokolom. Uefa nije monopol i svi su slobodni odlučiti hoće li igrati u njoj. Mogu sudjelovati u našim kupovima ili organizirati svoje. Ali ako organiziraju svoje onda je logično da ne sudjeluju u našima, zar ne? Kakva god bila odluka suda, ništa se ne mijenja. Projekt je mrtav jer gotovo nitko u njemu ne želi sudjelovati. Vidim samo tri čovjeka koji su ljuti na sve, ali sad je gotovo, rezolutno je zaključio Čeferin.

Linker
19. travanj 2024 23:14