Eddie Howe

 GLYN KIRK Afp
NAKON DVIJE SEZONE PAUZE

Službeno: Najbogatiji klub svijeta imenovao novog trenera, pred njim je super važan zadatak

Eddie Howe službeno je imenovan za novog menadžera Newcastle Uniteda...
Piše: SNObjavljeno: 08. studeni 2021. 16:33

Bivši menadžer Bournemoutha nasljednik je Stevea Brucea koji je nedavno smijenjen od strane bogatih saudijskih vlasnika kluba, Public Investment Funda.

43-godišnji Howe je bez posla otkako je napustio Bouremouth prije dvije sezone, a sada mu je primarni cilj spasiti klub od ispadanja. Trenutno se nalaze na pretposljednjem 19. mjestu s pet bodova u 11 kola.

"Velika je čast postati trenerom kluba takve povijesti kao što je Newcastle United. Danas je vrlo ponosan dan za mene4 i moju obitelj. Želio bih se zahvaliti klupskim vlasnicima na ovoj prilici, kao i navijačima na dobrodošlici. Jedva čekam započeti zajedničko putovanje", rekao je Howe koji je potpisao ugovor do 2024. godine.

Tako je Howe dobio priliku voditi klub u vlasništvu najbogatijih klupskih vlasnika na svijetu, fonda čije se bogatstvo procjenjuje na 700 milijardi funti.

Howe inače nije bio prva opcija Newcastleovih vlasnika, spominjali su se Antonio Conte, Brendan Rodgers, Erik ten Hag, Unai Emery, ali je odluka nakon odbijanaca pala na Howea.

Linker
25. travanj 2024 04:03