RICHARD HEATHCOTE
POBJEDA ARSENALA

Šok na Old Traffordu: Manchester United teško poražen, cijelu utakmicu je dominirao i - primao golove

Golovima Townsenda i Zahe Palace je uzeo bodove s Old Trafforda i nanio Unitedu prvi poraz sezone.
Piše: HINAObjavljeno: 19. rujan 2020. 21:47

Nogometaši Manchester Uniteda zbog obaveza u Europskoj ligi dobili su tjedan dana odmora više, ali to im nije pomoglo jer su na svom Old Traffordu izgubili od Crystal Palacea sa 1-3.

Domaćini su dominirali i primali golove, što najbolje ilustrira statistika. Solskjærova momčad imala je čak 76 posto posjeda lopte, no gosti su unatoč tome imali čak 14 udaraca na gol, pet u okvir, a tri je ušlo u mrežu.

Za goste, koji nakon dva kola imaju maksimalan učinak, strijelci su bili Andros Townsend (7) i Wilfried Zaha (74-pen, 85), a utješni pogodak za Manchester United zabio je Donny van de Beek (80), koji je ovog ljeta stigao iz Ajaxa.

image
SHAUN BOTTERILL

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa Arsenal je na svom stadionu protiv West Hama slavio sa 2-1 golovima Alexandrea Lacazettea (25) i Eddieja Nketiaha (85), dok je strijelac za goste bio Michail Antonio (45).

Nogometaši Leedsa, predvođeni karizmatičnim argentinskim trenerom Marcelom Bielsom, i u drugom kolu Premier lige prikazali su atraktivan nogomet, te su na domaćem terenu svladali Fulham sa 4-3. Dvostruki strijelac za Leeds bio je Portugalac Helder Costa (5, 57), a po jedan pogodak dodali su Mateusz Klich (41-PEN) i Patrick Bamford (50). Srpski napadač Aleksandar Mitrović zabio je dva pogotka (34-PEN, 67) za Fulham, a u strijelce se upisao i Bobby Reid (62).

U prvoj subotnjoj utakmici 2. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton je na svom Goodison Parku svladao West Bromwich Albion s uvjerljivih 5-2 (2-1), a bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić bio je udaljen s klupe gostiju nakon prvog poluvremena zbog prigovaranja sucu.

Linker
25. travanj 2024 00:25