Noussair Mazraoui

 PAUL ELLIS Afp
BORBA ZA ZDRAVLJE

Šok na Old Traffordu: Novo pojačanje u nedjelju je bilo na terenu, sada mu otkrili problem sa srcem

Nakon manjeg korektivnog zahvata, za nekoliko tjedana opet bi trebao biti na raspolaganju
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2024. 21:30

Nakon što je upisao deset nastupa za Manchester United u ovoj sezoni, Noussair Mazraoui idućih će dva mjeseca, ali možda i manje, izbivati s terena. Naime, 26-godišnjem marokanskom braniču, koji je u kolovozu stigao na Old Trafford iz Bayerna, dijagnosticirano je rijetko srčano oboljenje.

Iako je još u nedjelju branio boje Crvenih vragova, na gostovanju kod Aston Ville, bivši igrač Bavaraca i Ajaxa zbog srčane aritmije morat će uzeti stanku od nogometa. No, kako doznaje Daily Mail, Mazraoui je već imao manji, korektivni zahvat, a nadolazeća pauza bit će mu svojevrsna prevencija, te bi za nekoliko tjedana ponovno trebao biti na raspolaganju.

Srčana aritmija javlja se kada srce kuca prebrzo ili presporo, odnosno, u nepravilnom ritmu. Početkom 2023., kada je bio igrač Bayerna, Mazraouiju je dijagnosticirana upala srčanog tkiva nakon zaraze koronavirusom.

U siječnju 2023., Mazraouiju - koji je tada igrao za Bayern München - dijagnosticirana je upala srčanog tkiva nakon zaraze Covid-19. United ga je kupio prije dva mjeseca za 15 milijuna eura, nakon što je dvije godine nosio dres bavarskog velikana, u kojega je stigao iz Ajaxa.

Linker
11. listopad 2024 00:55