Edwards je stvorio šampionski Liverpool

 OLI SCARFF Afp
Deset godina nije malo

Šok za navijače Liverpoola - odlazak čovjeka koji je stvorio šampionsku momčad. Evo tko bi ga mogao oteti

Michael Edwards stvorio je momčad Liverpoola koja je eksplodirala pod Jürgenom Kloppom.
Piše: S.N.Objavljeno: 10. studeni 2021. 22:02

"Deset godina je prilično dugo vremena za provesti na bilo kojem radnom mjestu, a u nogometnim uvjetima to je era potpuno za sebe."

Tim je riječima Michael Edwards, aktualni sportski direktor Liverpoola, najavio svoj odlazak s Anfielda na kraju ove sezone. Veliki je to udarac za Redse jer je Edwards jedan od najzaslužnijih za stvaranje šampionske momčadi koju je Jürgen Klopp doveo do svih uspjeha posljednjih godina.

Edwards je u klub došao nakon što je Liverpool u sezoni 2010./11, osvojio šesto mjesto te nije izborio nastup u niti jednom europskom natjecanju. Odmah je krenuo u posao, među prvim pojačanjima koje je doveo u klub bio je Jordan Henderson, a slijedili su Philippe Coutinho, Dejan Lovren, Roberto Firmino, James Milner, Sadio Mane, Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Andrew Robertson, Alisson Becker, Fabinho i svi oni koji su posljednjih godina donijeli puno radosti navijačima Liverpoola. Naravno da je tu bilo i pogrešaka, ali Edwards je imao puno više uspješnih pojačanja te će navijačima Redsa sigurno ostati u ugodnom pamćenju. Njegov posao najbolje je opisao sam Klopp koji je, također, bio Edwardsova želja.

"On je bio konstantno prisutan od kada sam ja u Liverpoolu i njegov doprinos našim uspjesima je svima vidljiv. Drago mi je da ne odlazi odmah, možda do kraja njegovog boravka u klubu možemo stvoriti još neke posebne trenutke za klub", izjavio je njemački trener.

Edwardsa će na mjestu sportskog direktora naslijediti Julian Ward koji je na Anfield stigao iz Manchester Cityja prije devet godina, a engleska javnost odmah je počela špekulirati o tome da će Edwards svoju karijeru nastaviti u Newcastleu.

'Svrake' su posljednjih tjedana u žiži sportske javnosti nakon što su ih kupili saudijski milijarderi, ali u Newcastleu imaju problem što im ne ide s dovođenjem pojačanja, bilo igračkih, bilo funkcionerskih, kako su oni zamislili. Dovođenje Edwardsa bio bi veliki korak za njih, ali dio novinara ipak smatra da se to neće dogoditi i to zato što Newcastle sportskog direktora treba već ove zime, a Edwards se obavezao na ostanak u Liverpoolu do ljeta 2022. godine.

Linker
26. travanj 2024 12:43