Ange Postecoglou

 GLYN KIRK Afp
‘OVO JE NEPRIHVATLJIVO‘

Šokantan preokret izazvao bijes i očaj: ‘Frustriran sam i apsolutno slomljen! Zar smo se pomirli sa sudbinom?‘

Stao je pobjednički niz Tottenhama i to na najgori mogući način
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2024. 22:08

Kako god krenulo, svaka sezona Manchester Uniteda i Tottenhama već godinama se odvija po istim principima. Pitanje je trenutka kad će upasti u kolotečinu, ostati bez jasnog smjera i pravog kontinuiteta.

Premda je Erik Ten Hag navodno na rubu otkaza, možda će mu vrhuška s Old Trafforda još malo gledati kroz prste. Ne može mu se "smrtno" zamjeriti nedjeljni remi s Aston Villom u Birminghamu. Štoviše, kako obje momčadi igraju u recentnom razdoblju, lako je moguće da će se Nizozemac zadovoljiti bodom nakon 0:0.

Međutim, Ange Postecoglou počinje gubiti živce. Trener Tottenhama održao je emotivni monolog pred kamerama nakon što su Spursi uspjeli vodstvo od 2:0 pretvoriti u 2:3 poraz od Brightona. Volio je Postecoglou natuknuti i da mu je u svakom klubu druga sezona bila trofejna, no ovdje će se morati dobrano namučiti...

Nakon što je Tottenham primio tri gola u rasponu od 48. do 66. minute, grčki Australac (ili obrnuto) mogao je imati samo jedan zaključak.

- Ovo je bio najgori poraz otkad sam potpisao za Spurse. Frustriran sam i apsolutno slomljen. Drugo poluvrijeme jednostavno je bilo neprihvatljivo. Ne znam što nam je bilo, zar smo prihvatili svoju sudbinu? Teško je sve ovo razumjeti. Otkad sam ja ovdje, dosad se nismo ovako ponašali - rekao je Postecoglou nakon susreta.

image

Ange Postecoglou

GLYN KIRK Afp

Šok je stigao baš kada su se bijeli Londončani ponadali da će ostvariti kontinuitet. Pet pobjeda u nizu davalo im je to za pravo. Od sredine rujna nadigrali su Coventry u Liga kupu (2:1), zatim Brentford (3:1), Qarabag u Europskoj ligi (3:0), deklasirali Manchester United (3:0) i s rezervistima riješili Ferencvaroš (2:1), također u EL.

Uslijedilo je ipak teško prizemljenje, stoga se Tottenham nalazi tek na devetom mjestu premierligaške ljestvice s 10 bodova, osam manje od lidera Liverpoola.

Linker
07. listopad 2024 06:25