FABRICE COFFRINI Afp
OPROŠTAJNI GOVOR

Solskjaer nakon smjene: Nasljedniku sam u Unitedu ostavio dobre temelje, dobar sam u onom što radim

‘Drugo mjesto lani ispred jedne od najboljih momčadi u Europi, Liverpoola, jest veliki uspjeh‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. studeni 2021. 19:56

Ole Gunnar Solskjaer mirno je prihvatio smjenu na klupi Manchester Uniteda. I njemu je valjda jasno da čelnici kluba više nisu imali izbora, da su ga "čuvali" od smjene koliko god su to mogli.

"Vrlo, vrlo sam ponosan što sam radio kao trener Uniteda. Naravno, to je jedna od onih stvari o kojima sanjaš u životu. I to sam dočekao. Bilo je apsolutno ugodno od prve do zadnje minute, tako da moram zahvaliti svim igračima, jer oni su vrhunski momci, vrhunski ljudi. Neki su došli, neki otišli, ali sa svima njima je bilo tako ugodno raditi", kazao je Solskjaer te se zahvalio i vlasnicima te ljudima koji vode klub.

"Prije svega, želim se zahvaliti upravi i vlasnicima što su mi dali priliku, jer to nije za svakoga. Velika mi je čast i privilegij što mi je povjereno da vodim klub i stvarno se nadam da ga ostavljam u boljem stanju nego kad sam došao. Stekao sam sjajne prijatelje, ponovno sam se povezao s nekima koje sam pozvao iz igračkog vremena. Navijači su cijelo to vrijeme bili nevjerojatni. Od prvog dana u Cardiffu pa do posljednjeg. Bili su vrhunski i nadam se da ćemo se opet vidjeti."

Solskjaer vidi dosta dobrih stvari za sebe: "Drugo mjesto u ligi prošle sezone ispred jedne od najboljih momčadi u Europi (Liverpoola) doista doživljavam kao veliki uspjeh."

Norvežanin je poželio najbolje želje osobi koja će ga naslijediti: "Želim mu da bude uspješan. Nadam se da sam postavio dobre temelje da se to i dogodi, jer znam da sam dobar u onome što radim."

Solskjaer je vodio ukupno 149 utakmica, upisao je 78 pobjeda, 33 remija, te 38 poraza, uz gol-razliku 283:181. Nije uspio osvojiti trofej...

Linker
04. svibanj 2024 04:38