LINDSEY PARNABY Afp
DVA VELIKA PREOKRETA

Spektakularan kraj na Etihadu: Harry Kane srušio City u zadnjim sekundama, Liverpool je sada jako blizu!

Velike gostujuće pobjede u borbi za opstanak u Premier ligi ostvarili su i Burnley i Watford
Piše: HinaObjavljeno: 19. veljača 2022. 18:24

Nogometaši Tottenhama po drugi put ove sezone pobijedili su Manchester City i nanijeli aktualnim prvacima treći ovosezonski poraz u Premier ligi svladavši ih na Etihadu sa 3-2 (1-1) u sjajnoj utakmici s dramatičnim završetkom.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Spursi su poveli već u 4. minuti kad je Dejan Kuluševski pogodio mrežu nakon Sonove asistencije. U 33. minuti veselili su se navijači Manchester Cityja, kad je Ilkay Gundogan pogodio za 1-1. Novo vodstvo gostima donio je Harry Kane u 59. minuti, a ponovno je asistent bio Son.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Sve do druge minute sučevog dodatka Tottenham je držao vodstvo, a onda je zbog igranja rukom u kaznenom prostoru i uz asistenciju VAR-a sudac Anthony Taylor dosudio kazneni udarac za City. Precizan je bio Riyad Mahrez i izjednačio na 2-2. No, u petoj minuti sučevog dodatka Kane je svojim drugim pogotkom prekinuo niz od tri prvenstvena poraza Spursa te razveselio navijače Tottenhama i Liverpoola.

Nogometaši Liverpoola pobijedili su prije toga Norwich City sa 3-1 (0-0) i stigli na šest bodova zaostatka za vodećim Cityjem.

Liverpool je do 64. minute bio u zaostatku, nakon što je u 48. minuti Rashica donio vodstvo gostima iz Norwicha. No, tada su u razmaku od tri minute Sadio Mane (64) i Mohamed Salah (67) preokrenuli rezultat, a za konačnih 3-1 pogodio je Luis Diaz (80).

Pobjedu je odnio i Chelsea koji je s minimalnih 1-0 slavio na gostovanju kod Crystal Palacea. Hakim Ziyech je bio strijelac u 89. minuti, nakon što mu je u 75. minuti poništen pogodak zbog zaleđa. Mateo Kovačić je igrao od 74. minute, kad je zamijenio Kantea. Chelsea je na trećem mjestu sa 50 bodova, 13 manje od vodećeg Manchester Cityja.

image
OLI SCARFF Afp

Velike gostujuće pobjede u borbi za opstanak u Premier ligi ostvarili su Burnley i Watford. Burnley je s čak 3-0 slavio kod Brightona, a Watford je u Birminghamu iznenadio Aston Villu. Za pobjedu Watforda i pomak sa začelja ljestvice pogodak je postigao Emmanuel Dennis u 78. minuti.

image
OLI SCARFF Afp

Burnleyju su uvjerljivu pobjedu u Brightonu donijeli novopridošli Nizozemac Wout Weghorst (21), Josh Brownhill (40) i Aaron Lennon (69).

U prvoj utakmici 26. kola West Ham i Newcastle su u Londonu odigrali 1-1. Domaćin je poveo golom Dawsona u 32. minuti. U posljednjim sekundama prvog dijela gosti su izjednačili, a gol za, na kraju se ispostavilo konačnih 1-1, zabio je Willock.

Tijekom drugog poluvremena u igru je za West Ham ušao i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je u 73. minuti zamijenio Benrahmu. West Ham je ostao peti na ljestvici te ima bod manje od četvrtog Manchester Uniteda.

Linker
23. travanj 2024 16:43