BARBARA GINDL Afp
TVRDI THE ATHLETIC

Sprema se masovna čistka u Chelseaju: Momčad napušta 12 igrača vrijednih 264 milijuna funti, među njima i Kovačić?

U ljetnom prijelaznom roku sprema se veliko pospremanje u svlačionici Chelseaja
Piše: SNObjavljeno: 13. ožujak 2023. 07:52

The Athletic tako tvrdi kako bi svlačionicu ‘Bluesa‘ moglo napustiti čak 12 igrača, a među njima i naš Mateo Kovačić. Navodno u klubu računaju da će na njima zaraditi do 264 milijuna funti.

Todd Boehly je od kupnje kluba od Romana Abramoviča prije osam mjeseci na pojačanja potrošio vrtoglavih 600 milijuna funti, ali rezultati su ove sezone izostali i klub se nalazi na tek desetom mjestu ligaške ljestvice sa 29 bodova minusa za liderom Arsenalom.

Igrački kadar Chelseaja neophodno je reducirati, a The Athletic navodi imena igrača koji bi mogli napustiti Stamford Bridge. Na njemu se nalaze Mason Mount, Ben Chilwell, Mateo Kovačić, Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Pierre-Emerick Aubameyang, Cesar Azpilicueta, Conor Gallagher, Hakim Ziyech, Armando Broja, Kai Havertz i Raheem Sterling.

Nije dakako izvjesno da će svi navedeni igrači uistinu na kraju i napustiti redove Chelseaja, ali dobar dio njih bi zaista mogao.

Što se našeg Kovačića tiče, on je pod ugovorom u Chelseaju do ljeta 2024. godine. Transfermarkt.de mu tržišnu vrijednost procjenjuje na 40 milijuna eura, a interes za njegovo dovođenje navodno je pokazao aktualni engleski prvak Manchester City.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

"Oni ne igraju nogomet, potrošili su veliki novac i 2-3 godine radili uzaludan posao." Tim je riječima Ilija Lončarević u podcastu ‘VAR soba‘ komentirao situaciju u kojoj se Osijek trenutno nalazi. Hoće li slavonski klub zadržati mjesto koje vodi u Europu? Hoće li odnos između Darija Šimića i Ante Čačića narušiti odnose u svlačionici? Je li Hajduk izašao iz krize? Kako će se rasplesti borba za opstanak? Odgovore na ta i druga pitanja potražite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
26. travanj 2024 13:44