Harry Kane

 ADRIAN DENNIS Afp
ENGLEZI OTKRIVAJU

Sprema se transfer-bomba koja će uzdrmati nogometni svijet! Harry Kane zbog poziva velikana napušta Tottenham?

Transfer-saga koju Englezi najavljuju za ljeto ipak bi se trebala odvijati samo na Otoku
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2023. 20:44

E, ovo bi već bilo - nešto. To da Harry Kane promijeni klub, da napusti Tottenham u kojemu je od svoje 11. godine života. Sada mu je 29, a ugovor mu ističe u ljeto 2024. godine. No, ne bi devetka engleske reprezentacije krenula bilo gdje, već u redove jednog od najvećih rivala, Manchester Uniteda! Vijest je to koju je ekskluzivno ovoga petka u medijsko nebo odaslao tiražni britanski Daily Mail, s pozivanjem na uvijek dobro informirane izvore iz oba kluba.

Da odmah razjasnimo, Kane bi, ako čitava stvar doživi svoj epilog kako je najavljena, ostao u sjevernom Londonu do ljeta ove godine. Prva je to želja trenera Crvenih vragova, Erika ten Haga za nadolazeću sezonu u kojoj bi se, ovo je jasna stvar, Manchester United ponovno htio natjecati za sve dostupne mu trofeje. Prema navodima Engleza, Kane ne bi imao ništa protiv odlaska u novu sredinu, makar to bila i ona omraženog suparnika u borbi za titule. Shodno tome, igrač i njegovi agenti još uvijek nisu ni razmotrili opciju produljenja ugovora u Tottenhamu, koji je istu već odavno stavio na stol, pred njih.

image

Harry Kane

OLI SCARFF Afp

U Manchester Unitedu, jasno, ne sjede skrštenih ruku. Uprava kluba s Old Trafforda već je primila prve znakove Kaneove zainteresiranosti i sada će krenuti na posao. Spremni su Tottenhamu ponuditi koliko traži, makar je jasno da će posao ići (vjerojatno) i na manje od 90 milijuna eura, na koliko je Kane trenutno odmjeren na Transfermarktu. Jasno, Spursi neće propustiti priliku da na Kaneovom odlasku financijski profitiraju, ali budući da će na ljeto on ući u zadnju godinu ugovora, cijena mu ipak ne bi trebala biti astronomski velika, odnosno ne bi trebala preći tri znamenke u zbroju milijuna.

Kontroverzni predsjednik Tottenhama Daniel Levy do sada nije htio ni čuti ikakvu ponudu za Kanea, no sada će ipak morati popustiti. Iako je već najavio da ga neće pustiti ispod q00 milijuna eura, nismo baš uvjerenja da bi u svlačionici volio imati nesretnog igrača. Ipak, Levy bi mogao ustrajati na 100+ milijuna baš zbog toga što najboljeg igrača daje u ruke rivalu.

Čitavu priču i dalje prate Bayern i madridski Real, no transfer-saga koju Englezi najavljuju za ljeto ipak bi se trebala odvijati samo na Otoku. I engleski mediji navode da je želja igrača ostati u Premier ligi kako bi srušio golgeterski rekord i prestigao Alana Shearera na vječnoj ljestvici strijelaca. Trenutno, Kane je na 198 pogodaka, čak 62 manje od Shearera, s vrlo velikim izgledima da ga prestigne ukoliko u engleskom nogometu ostane do kraja karijere.

Daily Mail donosi i to da United ima spremne čak dvije dodatne opcije, ukoliko posao s Kaneom propadne. To su Napolijev Victor Osimhen (24) te Benjamin Šeško. Sjajni 19-godišnji Slovenac već otprije nalazi se na Manchesterovom radaru, a obojica bi bila dugoročno rješenje za poziciju prvog napadača. S Kaneom to nije slučaj, budući da će taman prije početka sljedeće sezone napuniti 30 godina.

Linker
14. travanj 2024 14:15