Stefan Bajčetić u zagrljaju Jurgena Kloppa

 OLI SCARFF Afp
ODABRAO DRUGU DRŽAVU

Srbi slavili novog junaka pa doživjeli razočaranje: Liverpoolovo čudo od djeteta neće igrati za Orlove?

18-godišnjak je sin nekadašnjeg igrača Zvezde, ali jače veze ima s domovinom svoje majke.
Piše: SNObjavljeno: 27. prosinac 2022. 11:16

Jedna od najljepših priča ‘Boxing Daya‘ u engleskom nogometu je Stefan Bajčetić. Ovaj 18-godišnji veznjak Liverpoola jučer je u 79. minuti utakmice protiv Aston Ville ušao u igru umjesto Jordana Hendersona, a dvije minute kasnije je postigao gol za konačnih 3:1 Liverpoola u gostima.

Bio je to prvi gol 18-godišnjeg veznjaka za Redse, a svjetski mediji su se raspisali o njemu navodeći ga kao novu veliku nadu u momčadi Jurgena Kloppa. Bajčetić je u ljeto 2021. došao u Liverpool iz Celte, ove sezone je već dobivao priliku u nekim utakmicama, ali ovaj gol mu je donio pravu pažnju.

O Bajčetiću su se raspisali i srpski mediji što je i logično s obzirom na to da je on sin nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i Vojvodine Srđana Bajčetića. Samim time se među našim istočnim susjedima razvila nada o novom talentiranom veznjaku u njihovoj reprezentaciji, ali od toga vjerojatno neće biti ništa. Stefan Bajčetić će teško igrati za ‘Orlove‘.

image

Bajčetić je jučer postigao svoj prvi gol za Liverpool

OLI SCARFF Afp

Naime, Stefan je rođen u Vigu, gdje je njegov otac igrao i gdje je on sada trener u omladinskom pogonu Celte. Majka mu je Španjolka, a Stefan je do sada nastupao za španjolsku U18 reprezentaciju dok ima i jedan poziv, ali bez nastupa, za U19 selekciju.

"Stefan je u Španjolskoj rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španjolskom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna što se može dogoditi i u budućnosti, ali odluka o nastupu za Španjolsku nije donijeta iz interesa", rekao je Srđan Bajčetić te dodao:

"Nitko nije očekivao ovako brzi napredak. Svi smo se iznenadili kada je ljetos otišao na pripreme prve momčadi i da je po povratku nastavio da trenira sa seniorima. Debi za Liverpool predstavljao je veliki iskorak jer ipak Liverpool ima jako puno dječaka koji su ponikli u njihovoj akademiji", izjavio je otac novog Liverpoolovog čuda od djeteta.

Inače, Stefan je u Liverpool došao kao stoper, ali ga je Klopp prebacio na poziciju zadnjeg veznog.

"On je stoper koji odlično čisti lopte. Dobro čita igru, presijeca suparnička dodavanja, izlazi u presing... Sada igra u veznom redu, a u Liverpoolu je ta pozicija specifična. Fabinho praktično igra stopera u vezi", objasnio je Srđan Bajčetić.

Linker
26. travanj 2024 07:01