OSCAR DEL POZO Afp
JEDVA SE SUZDRŽAO...

Sreo Suareza na ulici i htio ga pretući ‘Pomislio sam ovo je trenutak za osvetu, a onda sam vidio njih...‘

Francuz se htio osvetiti Urugvajcu za rasističku uvredu, ali na kraju je odustao od tučnjave
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. studeni 2021. 18:31

Nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda Patrice Evra otkrio je na jednom podcastu kako se jedva suzdržao da ne prebije Luisa Suareza na ulici nakon što ga je bivši igrač Liverpoola prethodno uvrijedio na temelju rase. Evra je otkrio kako se uspio suzdržati samo zbog toga što je Urugvajac bio sa ženom i djecom, a sada mu je i oprostio.

Na utakmici Uniteda i Liverpoola Suarez je Evru nazvao 'crnčugom', a Francuz je to prijavio sucu Andreu Marrineru koji mu je rekao da to ostavi za kasnije. To je dovelo do još većeg skandala i bijesa kod svih u Unitedu, a Alex Ferguson se kasnije i žalio na ponašanje suca. Evra otkriva kako je kasnije Suareza sreo na ulici i totalno poludio.

"Jednog dana sam hodao Manchesterom i moj brat je rekao: 'Gle, eno Luisa Suareza'. Bio sam sa svoja dva brata. Pogledao sam ga i pomislio kako je ovo trenutak za osvetu. Hodao je ulicom, a iza njega sam vidio njegovu ženu i djecu pa sam se okrenuo. Pomislio sam, ako već mislim napraviti nešto njemu, ne mogu to napraviti pred njegovom obitelji", rekao je Evra na podcastu Monday's Diary of a CEO pa dodao kako ne žali što nije ništa napravio jer bi vjerojatno sve loše završilo.

image

Luis Suarez je uvrijedio Patricea Evru koji se jedva suzdržao od osvete

ANDREW YATES/AFP/PROFIMEDIA Andrew Yates/Afp/Profimedia

Na kraju su se i rukovali dok je Evra nosio dres Juventusa, a Suarez Barcelone u finalu Lige prvaka 2015. godine.

"Pričao sam s Neymarom, a Suarez je prolazio. Došao je do mene i pružio mi ruku. Pitao me jesam li ok i odgovorio sam da jesam. Nema više zle krvi, ali nećemo sigurno skupa ići na godišnji odmor. Stvar je edukacije, nitko se ne rađa kao rasist."

Evra je ispričao i kako je nakon te uvrede 2011. godine u tom susretu vodio pravu psihološku bitku sam sa sobom.

"Ponosan sam na sebe jer sam razmišljao da ga opalim, ali sam se sjetio da je to susret Liverpoola i Manchestera i da sva djeca gledaju tu utakmicu. Ljudi ne bi razumjeli. U drugom poluvremenu sam se suzdržavao da ga ne opalim. Znate ono kad imate anđela i vraga na ramenu pa jedan govori nemoj, a drugi opali ga. Tako je bilo cijelu utakmicu i nisam bio u utakmici glavom", rekao je Evra pa dodao:

"Ferguson je to primijetio i pitao me što je sa mnom i zašto ne igram dobro, a De Gea mu je ispričao što mi je Suarez rekao."

Otišli su sve prijaviti sucu koji je rekao kako mu je Evra već sve rekao na što je Ferguson poludio jer Suarez nije kažnjen. Nakon što je sve izašlo na vidjelo, Evra je imao zaštitare iduća tri mjeseca jer su mu prijetili i bojao se za sigurnost svoje djece, a Suarez je kažnjen i nije htio stisnuti Evri ruku u idućoj utakmici nakon te kazne.

Linker
29. travanj 2024 00:29