Erik ten Hag

 BEN STANSALL Afp
NAKON SLAVLJA U KUPU

Srozao velikana na najniže grane pa bahato poručio: ‘Ako me ne žele, drugdje ću osvajati trofeje‘

Engleski mediji već spominju niz potencijalnih nasljednika nizozemskog stručnjaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. svibanj 2024. 15:44

Erik ten Hag u subotu je s Manchester Unitedom iznenađujuće osvojio FA Kup nakon što je u finalu na Wembleyju njegova momčad svladala gradskog rivala Manchester City rezultatom 2:1.

Nizozemski je stručnjak uživao u slavlju par dana nakon što su mediji počeli šuškati o njegovoj smjeni na Old Traffordu. Nakon finala je komentirao te glasine.

- Ne znam. Jedina stvar na koju sam koncentriran je pripremanje moje momčadi, razvoj moje momčadi. Ovo je projekt za mene. Kad sam došao ovdje, mogu reći da je to bila hrpa ruševina. Sada nam je bolje, čak i ako još nismo tamo gdje želimo biti – rekao je 54-godišnji menadžer Crvenih vragova u izjavi za BBC.

Nakon toga je na konferenciji za novinare dodao:

- Nogomet je osvajanje trofeja. Želim igrati najbolji nogomet, dinamičan napadački nogomet, ali na kraju se radi o osvajanju utakmica i trofeja. To je mentalitet koji smo donijeli. Imali smo samo jednu priliku za to i iskoristili smo je. Jako sam ponosan na igrače i cijeli stožer.

Prošle sezone Ten Hag je osvojio Liga kup s Unitedom i stigao do finala FA kupa kojeg je tada osvojio Manchester City.

- Dva trofeja u dvije sezone, plus tri finala. To i nije tako loše. Ako me više ne žele ovdje, onda ću otići negdje drugdje i osvajati trofeje. To je ono što ću učiniti - poručio je Nizozemac.

Kao njegovi mogući nasljednici u Unitedu spominju se Bayernov trener Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino koji je dobio otkaz u Chelseaju, trener Ipswicha Kieran McKenna, izbornik Engleske Gareth Southgate, Zinedine Zidane koji je trenutno bez kluba te menadžer Brentforda Thomas Frank.

Linker
08. rujan 2024 01:52