Dimitar Berbatov

 GEORGI PALEYKOV/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Georgi Paleykov/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
BEZ DLAKE NA JEZIKU

‘Stigla je ponuda Manchester Cityja? Odje**! Idem u United! Dolazim iz male zemlje, ovo mi je životna prilika‘

Na živopisan je način bivši napadač Manchester Uniteda opisao situaciju od prije 14 godina
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 12. travanj 2022. 13:38

Među navijačima Manchester Uniteda razočaravajuće je odjeknula vijest da je norveški napadač Erling Haaland odbacio mogućnost transfera na Old Trafford, jer ondje ''nije prepoznao ambiciozni sportski program''.

- Nekada se takvo što nije moglo dogoditi – sugerira bivši napadač Crvenih vragova, Bugarin Dimitar Berbatov. On je u rujnu 2008. prešao iz londonskog Tottenhama u Manchester United za 30 milijuna funti.

Bugarskom je napadaču bio san potpisati ugovor s klubom kojega je vodio Alex Ferguson i kada mu je agent nekoliko dana prije dolaska na Old Trafford priopćio da ima i ponudu Manchester Cityja, Berbatov mu je odgovorio:

- Odje**! Idem u United! Dolazim iz male zemlje i ovo mi je životna prilika. Sanjam Unitedov grb, dres, trenera, suigrače, povijest kluba...!

Berbatov je u dresu Manchester Uniteda osvojio dva Premiershipa i Liga cup. Postigao je 48 golova u 108 prvenstvenih ogleda. City je umjesto njega angažirao Brazilca Robinha...

Posljednju titulu za slavlje crvenog dijela Manchestera još 2013. priskrbio Sir Alex Ferguson. Od tada Crveni su vragovi osvojili samo Europsku ligu (s Mourinhom) 2017.

- United je danas toliko zalutao da bi mogle proći godine prije nego se vrati na vrh engleskog nogometa – zaključio je Berbatov.

Linker
20. travanj 2024 11:12