Poprište nesreće

 TWITTER SCREENSHOT
MALO SE OPUSTIO

Što je s glavom? Poznati engleski nogometaš uzeo ‘smijavac‘ pa izazvao prometnu nesreću, čeka ga zatvor

Policija je njegovu vožnju okarakterizirala kao ‘nevjerojatno glupu‘. Bili su u pravu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. rujan 2023. 21:17

Nogometaš Norwich Cityja Flynn Clarke (20) izazvao je prometnu nesreću s teško ozlijeđenim osobama zbog koje je osuđen na godinu dana zatvora. Osim toga, privremeno mu je oduzeta i vozačka dozvola.

Clarke je priznao krivnju za nesreću u kojoj su teško ozlijeđene tri osobe, a policija je njegovu vožnju okarakterizirala ‘nevjerojatno glupom‘.

Ishod nesreće na prometnici A47 u blizini Peterborougha mogao je biti i puno gori. Policijsko izvješće otkrilo je kako je mladi veznjak vozio na rave party, te da su u automobilu pronađeni spremnici dušikovog oksida.

Dušikov oksid je plin koji se rekreativno konzumira zbog brzog iako kratkotrajnog osjećaja euforije, opuštenosti, smirenosti i osjećaja odvojenosti od stvarnosti. Nadimak mu je ‘smijavac‘, a osobito je popularan među mladima u Velikoj Britaniji.

Clarke se svojim BMW-om 218i zabio u kamper Fiat Ducato, nakon čega je Land Rover Defender udario u stražnji dio kampera.

Jedan je svjedok policiji kazao kako je Clarke prije nesreće vozio ‘nestalno‘, krivudao je unutar i izvan voznih traka, dok su putnici u automobilu izgledali rastreseno.

Clarke i dva 19-godišnja putnika su lakše ozlijeđeni, dok su 19-godišnjaci koji su bili na zadnjem sjedalu zadobili teške tjelesne ozljede. Teže je ozlijeđen i vozač kampera (59), a njegova godinu dana starija suputnica ja lakše ozlijeđena. Vozač i putnik iz Land Rovera prošli su bez ozljeda.

- Clarke je tog dana vozio nevjerojatno glupo i izazvao nepotreban sudar u kojem je šestero ljudi ozlijeđeno, uključujući četvero njegovih prijatelja. Nadam se da je naučio lekciju vidjevši posljedice tako opasne vožnje – istaknuo je sudac.

Clarke je prošle godine postigao pogodak na debitantskom nastupu za mladu reprezentaciju Škotske. Njegov klub Norwich City, za čiju prvu momčad još nije zaigrao, razmatra ovaj slučaj interno, u skladu s disciplinskim pravilnikom.

Linker
06. svibanj 2024 02:26