RICHARD HEATHCOTE
PLAVCI U KRIZI

Što se događa s Chelseajem? Ni danas nisu pobijedili, a Vatrenom je opet pripalo samo mjesto na klupi

Chelsea i Aston Villa odigrali su 1:1, baš kao i Crystal Palace protiv Leicestera.
Piše: HINAObjavljeno: 28. prosinac 2020. 20:49

U susretu 16. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Aston Villa su na stadionu Stamford Bridge odigrali 1-1 čime se produbila kriza londonskog sastava.

"Bluesi" su u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima ostvarili samo jednu pobjedu i to protiv West Hama (3-0). Tri utakmice su izgubili, a dva puta remizirali.

U susretu protiv Ville, domaćin je poveo u 34. minuti golom francuskog napadača Oliviera Girouda. Bio je to njegov 32. ligaški gol glavom otkako je 2012. debitirao u elitnom razredu engleskog nogomet, tada u dresu Arsenala. Zanimljivo, nitko u Premiershipu nije zabio više golova glavom od kada je na "Otok" stigao Giroud. Bio je to i njegov deveti pogodak protiv Aston Ville, a niti jednom engleskom klubu nije zabio više.

Momčad iz Birminghama je izjednačila u 50. minuti preko Anwara El Ghazija koji je zabio svoj peti gol u posljednjih pet ligaških nastupa. Prije toga je u 37 susreta u Premiershipu postigao tek četiri gola. U 69. minuti gosti su umalo okrenuli rezultat, no John McGinn je pogodio prečku. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić nije nastupio za Chelsea.

image
RICHARD HEATHCOTE

Identičnim rezultatom je završio i prvi susretu ovoga kola, ogled Crystal Palacea i Leicester Cityja. Pogodak za domaćine zabio je Wilfried Zaha u 58. minuti, a izjednačio je Harvey Barnes u 83. minuti. Gosti su u 19. minuti imali jedanaesterac, no Španjolac Guaita je odlično obranio udarac Nigerijca Kelechija Iheanacha. U ponedjeljak je na rasporedu bio i susret između Evertona i Manchester Cityja, međutim odgođen je zbog nekoliko pozitivnih slučajeva na koronavirus u redovima Cityja.

U utorak i srijedu je na rasporedu preostalih sedam susreta ovoga kola. Na ljestvici vodi Liverpool sa 32 boda ispred Leicester Cityja i Evertona koji imaju po 29 bodova. ManU je četvrti sa 27 bodova, a Aston Villa je peta (26) ispred Chelsea (26) i Tottenhama (26).

Linker
25. travanj 2024 07:32