Mikel Arteta bi s Arsenalom mogao izgubiti četvrto mjesto u Premiershipu

 GLYN KIRK Afp
EVO ŠTO JE REKAO IGRAČIMA

‘Suspendirat će me na šest mjeseci!‘ Arteta poludio nakon debakla, Conte mu odmah odgovorio

Ovom pobjedom je Tottenham došao samo na bod do Arsenala koji drži posljednju poziciju za Ligu prvaka.
Piše: SNObjavljeno: 13. svibanj 2022. 09:13

Tottenham je sinoć upisao uvjerljivih 3:0 protiv Arsenala te se tako približio 'Topnicima' na samo bod zaostatka u borbi za četvrto mjesto koje donosi plasman u Ligu prvaka.

Arsenalov trener Mikel Arteta je nakon utakmice bio razočaran suđenjem Paula Tierneyja, posebno zbog isključenja Roba Holdinga, ali se suzdržavao u riječima.

"Ako kažem što mislim, dobit ću suspenziju na šest mjeseci. Dopušteno mi je dati svoje viđenje, ali ne želim lagati. Ne mogu reći ono što stvarno mislim, bit ću suspendiran", rekao je španjolski trener i dodao:

image
BEN STANSALL Afp

"Ponosan sam na svoje igrače, pitajte suca da dođe ovdje i objasni svoje odluke. Njegove odluke su uništile ovu predivnu igru na ovoj utakmici."

Arteta je svjestan da je Tottenham ovom pobjedom napravio pritisak na Arsenal u borbi za Ligu prvaka, ali je mirno rekao:

"Sve je u našim rukama u zadnje dvije utakmice i sada moramo završiti posao. Igračima sam rekao da sam ponosan na njih, a ako na sljedećoj utakmici protiv Newcastlea budemo igrali kao u prvih pola sata ove utakmice sve će biti u redu".

Riječi španjolskog trenera komentirao je i njegov kolega na klupi Tottenhama, Antonio Conte.

"Mislim da je Arteta jako dobar trener. Tek je počeo s poslom i mislim da bi se morao više fokusirati na svoju momčad nego na prigovaranje sucima", poslao je Conte jasnu poruku Arteti.

Linker
09. svibanj 2024 06:35