GLYN KIRK Afp
NEPRIHVATLJIVO PONAŠANJE

Sve češći incidenti na Otoku, uhićenja na najvišoj razini! Zvijezdu Chelseaja zasuli predmetima s tribina

Prošlogodišnji lockdown baš i nije blagotvorno djelovao na nogometne navijače u Engleskoj
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. siječanj 2022. 10:03

Problemi su sve veći otkako se publika vratila na tribine, a to se ne odnosi samo na Premier ligu, već i na niže rangove nogometnih natjecanja na Otoku.

Najnoviji incident dogodio se u nedjeljnom londonskom derbiju između Chelseaja i Tottenhama (2:0). Navijači Spursa gađali su stopera domaćih Antonija Rüdigera otvaračem za boce i upaljačem. Rüdiger je to prijavio sucu Paulu Tierneyju, ali utakmica je nastavljena, iako su kasnije uhićena dva navijača gostujućeg sastava.

- Ako je to novi trend, trebali bismo djelovati zajedno da ga zaustavimo što je prije moguće kako bismo zaštitili okruženje igre i atmosfere koja je apsolutno jedinstvena u Engleskoj. Volim kad su navijači blizu terena, a ne iza ograda i mreža. Atmosfera je ovdje briljantna, kako na našem, tako i na gostujućim stadionima – izjavio je menadžer Chelseaja Thomas Tuchel.

Neprihvatljivo je ponašanje zabilježeno i na utakmici Evertona i Aston Ville u subotu, kad je jedan domaći navijač plastičnom bocom pogodio gostujuće igrače Lucasa Dignea i Matthewa Casha prilikom proslave pogotka. Riječ je o 19-godišnjaku koji je pušten na slobodu uz jamčevinu, a suđenje ga čeka 28. veljače. Kasnije tog dana u ogledu Southamptona i Manchester Cityja navijači su ulazili u teren...

Prema podacima policije, uhićenja na nogometnim utakmicama u pet najviših engleskih liga su na najvišoj razini u posljednjih nekoliko godina.

U prvoj polovici sezone, otkako su se gledatelji vratili nakon godine dana zatvorenih tribina, zabilježeno je više od 800 uhićenja povezanih s nogometom. Ujedno je u prvih šest mjeseci trajanja prvenstva zabilježeno više od 750 incidenata ili nereda na nogometnim stadionima...

Linker
19. travanj 2024 18:04